De er årets programledere for VG-lista

Vegard Harm og Christine Dancke returnerer som programledere for Nordens største gratiskonsert på Rådhusplassen.

Det er ingen liten jobb å skulle lose VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen trygt i havn, men det er all grunn til å tro at jobben er i trygge hender.

I år som i fjor er det nemlig Christine Dancke og Vegard Harm som skal styre showet fredag 21. juni.

Lykkelig over å gjøre det igjen

Christine feirer 5-årsjubileum som programleder, mens Vegard var programleder for aller første gang i fjor. I år er han et par hakk mindre nervøs.

– De to siste dagene før showet satt jeg hjemme i Stokke og rista. Men egentlig er jeg ganske takknemlig for at jeg var så nervøs fordi det skjerpa meg noe enormt da jeg gikk på scenen. I fjor visste jeg ingenting om prosessen før og under sending, så alt var veldig nytt og skremmende. Nå vet jeg mer hva jeg går til, men jeg er jo selvfølgelig litt nervøs i år også, forteller Vegard.

Christine på sin side beskriver programleder-jubileet som gledesfylt.

– Det er virkelig noe av det mest givende som skjer i løpet av et år.

Programlederne kan ikke få skrytt nok av hverandre som kolleger, og gleder seg til å jobbe sammen igjen i år.

– Jeg syns vi er en kjempefin duo. Det var helt fantastisk å ha Christine ved siden av meg i fjor, hun var stødig og vi hadde det sykt morsomt sammen, og Christine legger til:

– Vegard er en mann med mange sider i tillegg til den veldig morsomme, han er god å være rundt og er en svært fin fyr. Jeg er med andre ord lykkelig over at vi skal gjøre det igjen.

Christine og Vegard ledet VG-lista-showet sammen i fjor. Foto: Tom Øverlie

«One hell of a show»

Tidligere denne uken ble Norges Melodi Grand Prix-bidrag Keiino annonsert som den første artisten til å spille på Rådhusplassen. Vokalist Tom Hugo Hermansen sa til NRK at trioen gleder seg til å spille på Norges største folkefest.

I ukene fremover vil flere artister bli annonsert, og prosjektleder for VG-lista, Vjollca Moazzem, har sagt til VG at de har med store norske og internasjonale navn, og at målgruppas ønsker vil bli innfridd.

Programleder Christine gleder seg til møtene mellom artistene og fans i publikum.

– Har sagt det før, men sier det igjen: VG-lista er manges første ordentlige konsertopplevelse. Å få lov til å være med å gi folk den opplevelsen er noe som betyr mye for meg. Stemninga på Rådhusplassen får du ikke mange andre steder. Unikt opplegg, rett og slett.

Utenom det har Christine store planer for årets show, som hun er spent på om får til å gjennomføre, mens Vegard er klar på hva han gleder seg aller mest til.

– Å entre scenen og lage one hell of a show!

VG-lista-turneen fortsetter i Trondheim 3. juli og Bergen 10. juli med Martin Holmen fra mP3 og Adelina Ibishi fra P3 som programledere.