Premiere i dag: Christine

Christine Dancke tar over sendetida til Popsalongen. Her er hva du kan forvente deg mellom kl. 13 og 15.00 i dag.

Christine Dancke. (Foto: Hilde Holta-Lysell)
Christine Dancke. (Foto: Hilde Holta-Lysell)

I dag tar Christine Dancke over den gamle Popsalongen-flaten.

Programmet blir hetende Christine og går på lufta mandag til fredag mellom klokken 13 og 15. Ifølge hovedpersonen selv kan lytterne glede seg til alt fra diskusjoner til direktesendt musikk.

Oppstartuken består av liveopptredner av Sandra Lyng og Kaveh (mandag), Gabrielle og Margaret Berger (tirsdag), LidoLido og Samsaya (onsdag), CLMD & Donkeyboy (torsdag). Det er med andre ord mye å glede seg til.

Kur for blåmandag

– Det kommer masse gøyale ting. Først og fremst kommer det en haug med fantastiske gjester, vi skal anmelde ukas viktigste låter, gi deg det beste fra Urørt, diskutere popkulturelle fenomener – kanskje vi skal prøve å spå når twerkebølgen tar slutt? – og sørge for fantastiske liveopplevelser på radio og nett. Også har vi har en skikkelig koselig spalte der kjente og kjære artister gir deg sine beste tips for den klassiske blåmandagen. Jeg gleder meg veldig og håper at lytterne gjør det litt også, forteller Dancke om rammene rundt det ferske programmet.

Hvem er drømmegjesten?

– Drømmegjesten er egenlig bare en skikkelig hyggelig, spontan og morsom person heller enn en konkret person. Ofte er folk man har skikkelig høye forventninger til ikke så morsomme å snakke med som man skulle tro og omvent. Når det er sagt: Drake, Miley Cyrus og Kanye West står høyt på listen over folk jeg veldig gjerne vil snakke med. Og så håper jeg London Grammar kommer og spiller live hos meg en gang, sier hun håpefullt.

Fortsetter med DJ-programmet

Mange kjenner deg som P3s bassdronning. Hva kommer til å skje med lørdagsprogrammet? Vil musikken i nye Christine preges av musikalsk bakgrunn og egen smak?

– DJ Christine fortsetter hver lørdag som før! Heldigvis! I Christine mandag til fredag, er det jo P3-musikken som hovedsakelig gjelder. Dessuten er det veldig deilig for meg, med så bred musikksmak, å kunne vise frem all musikken jeg elsker som ikke nødvendigvis er dansemusikk også. Jeg er veldig opptatt av ny, norsk musikk og gleder meg veldig til å vise frem mer av det på P3. Christine er et popkulturelt program, så sånn sett kommer musikkprofilen til å være preget av nettopp popmusikk.

Hva synes du er det mest spennende som skjer i musikkverdenen akkurat nå – noen tendenser og trender vi gjør lurt i å feste oss ved?

– Det mest spennende er at det skjer så enormt mye, hele tiden. Det er kulere enn noensinne å bruke livet sitt på musikk.

Før Christine Dancke blir sjef på P3 mellom klokken 13 og 15 i hverdagene, kan du korte ned på ventetiden på programmet med Christines tre topp 3-låter akkurat nå:

Chase & Status – «Count on Me» ft. Moko
– Jeg har alltid vært svak for alt som høres ut som 90-tallet, og dette er et kremeksepel på 90-talls inspirert dansemusikk. Skulle ønske jeg kunne åpne hver eneste sending med denne.

BANKS – «This Is What It Feels Like»
– Denne dama kommer til å bli stjerne. Med Jamie Woon & Lil Silva på tracken flyter hun følsomt over med sin fløyelsmyke stemme.

Drake – «From Time» ft. Jhene Aiko
– En av mine største favoritter, Drake, slapp nettopp nytt album. Litt mindre umiddelbart (for meg) enn de foregående, men desto bedre i lengden virker det som. Det vokser på meg for hver dag, og denne låta her… Snufs.