Christine live: Aurora Aksnes

Pophåpet fra Hordaland spilte singelen «Awakening» og covret Miley Cyrus’ «Wrecking Ball» hos Christine.

«Hun er kun 17 år, men allerede en karakteristisk låtskriver. Aurora Aksnes’ lek med piano, elektronikk og stemmebruk trollbinder oss, og viser at dette er en artist som er i ferd med å katapultere ut av startgropa», skrev Urørtredaksjonen da tenåringen fra Bergen ble kåret til Ukas Urørt i forrige måned.

Les: Skrev sanger i skjul
Profil: Aurora Aksnes på Urørt

Lovord fra musikkbransjen

Aurora Aksnes. Foto: Promo, facebook.com/pages/Aurora-Aksnes
Aurora Aksnes. Foto: Promo, facebook.com/pages/Aurora-Aksnes

17-åringen imponerte også kritikerstanden da hun spilte på by:Larm for et par måneder siden, en opplevelse hun omtalte som «karrierehøydepunkt» da Urørt intervjuet poptalentet.

Forleden var hun på besøk hos Christine på Marienlyst, der hun fremførte singelen «Awakening» (se øverst) og covret mye omtalte Miley Cyrus’ «Wrecking Ball» (se nederst).

– Hun får masse pes, som alle kjente folk, men jeg liker henne. Hun gjør akkurat det hun vil. Eller, jeg antar det. Og det er bra, forteller pophåpet om covervalget av «Wrecking Ball».

Hør sendingen her

– Det er veldig mange som er imponerte over deg. Du spilte på by:Larm, men jeg har misjonert før det. Jeg hørte deg på internett i sommer og husker det som om det var i går. Du fikk jo terningkast seks kastet etter deg etter by:Larm-konsertene?

– Ja, det var kjempegøy, svarer Aksnes som forteller at hun ønsket å gjøre det enda bedre på konsert nummer to, til tross for at hun fikk full uttelling etter den første opptredenen under musikktreffet som ble avholdt i hovedstaden.

Jobber med nytt materiale

– Når du spiller konserter så reiser folk langveisfra for å observere og følge med. Er det mange som er keen på deg, musikalsk, altså? spør Christine.

– Det er jo en ønskesituasjon. Det er veldig spennende at det kommer interesse. Men nå vil jeg ha alt unnagjort, og begynne å jobbe med de viktige sakene, sier Aurora Aksnes som røper at hun jobbet med låter i Berlin og London, og naturligvis i blodbyen.

– Det kommer mer musikk fra meg i år, jeg skal ikke sitte på alt og ruge på det, lover hun.

Aurora Aksnes covrer Miley Cyrus’ «Wrecking Ball»: