Christine Live: Bastille

Britene i Bastille snakket om sin forkjærlighet for Rihanna og Angel Haze hos Christine, og spilte to låter live. Se video her!

Billettene til Bastilles John Dee-konsert ble revet vekk, og pågangen fra fans som sto uten billett var så stor at konserten ble flyttet til Sentrum Scene. Også den ble utsolgt i god tid før konserten. Det er ingen tvil om at den britiske kvartetten har blitt voldsomt populære her til lands, med debutskiva Bad Blood og en rekke radiohits på samvittigheten.

På fredag var Bastille-guttene innom Christine, og bød på flotte liveversjoner av «Laura Palmer» og «Things We Lost in the Fire».

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Ble tipset om til P3

Vokalist Dan Smith husker godt hvordan de ble store i Norge etter at en norsk lytter sendte e-post til P3. Foto:Rashid Akrim.
Vokalist Dan Smith husker godt hvordan de ble store i Norge etter at en norsk lytter sendte e-post til P3. Foto: Rashid Akrim.

Hos Christine snakket guttene om hvordan de fikk en stor fanskare i Norge nokså tidlig i karrieren, og ble booket til Slottsfjell-festivalen allerede i fjor.

– Noen foreslo at P3 skulle spille en av sangene våre, «Flaws», for lenge siden, sier Dan.

En lytter ved navn Ingrid sendte nemlig inn en e-post allerede sommeren 2011, der hun tipset om Bastille, noe som resulterte i at «Flaws» ble spilt jevnt og trutt på P3 i ettertid. Christine hadde klart å grave frem e-posten, og leste den høyt for bandet i studio. I brevet fra Ingrid sto det blant annet at vokalist Dan Smith ble nedringt av alskens plateselskaper, i tillegg til selveste Sir Elton John, da hun møtte bandet på ferie i Italia. Dan husker samtalen med Elton John godt.

– Jeg spurte hva han gjorde akkurat da, og han svarte at han holdt på med lydsjekk i Royal Albert Hall. Han spurte hva jeg gjorde, og jeg svarte at jeg var på bandøving i en container på en parkeringsplass.

Her kan du høre hele intervjuet og resten av fredagens Christine-sending!

Rihanna er drømmepartneren

I løpet av sendingen kom det inn flere spørsmål fra lyttere. En av dem lurte på hvilken artist Dan kunne tenke seg å synge duett med, hvis han kunne velge fritt.

– Rihanna. Hun er the love of our lives, hun bare vet det ikke ennå, svarer Dan. – Hun finner nok ut av det så fort hun stiller opp i studio med oss.

Etter at bandet hadde fremført sin Twin Peaks-hyllest, singelen «Laura Palmer», strømmet det også inn lovord fra lytterne, og en av dem kunne skryte av gåsehudnupper på størrelse med dinosauregg. Ta frem linjalen og sjekk ut videoen øverst i saken for å se om du får like imponerende gåsehud av liveversjonen!

På turné med Angel Haze

Bastille live i studio hos Christine. Foto: Rashid Akrim.
Bastille live i studio hos Christine. Foto: Rashid Akrim.

Tidlig neste år skal Bastille turnere i Storbritannia, og har selv valgt å ta med seg rapperen Angel Haze.

– Hvorfor valgte dere henne, som opererer i en ganske forskjellig sjanger fra dere? spør Christine.

– Vi kommer til å ta med en annen også, og det blir sikkert enda en artist i en helt annen sjanger igjen, sier Dan.

– Folk antar at fordi man spiller én type musikk, er det den eneste sjangeren man liker, og det er helt feil. Vi er store hiphop-fans, og elsker Angel Haze. Vi kommer til å få se henne spille hver kveld, og gleder oss veldig!

– Hva gjør dere ellers for å sørge for at turnélivet blir morsomt? spør Christine.

– På den forrige turnéen prøvde vi å gjøre turen til en slags adventure-ferie, så vi klatret, dro på treningssenter og spilte squash. Vi prøver også å få sett litt av byen vi er i, og rusle rundt en tur, kanskje også ta en øl på en pub.

Da Kvelertak besøkte Christine i studio for en drøy uke siden, snakket de om at det virker som mange artister har byttet ut alkoholen med joggesko og treningssentermedlemskap. Christine lurte på om dette også gjelder Bastille-guttene.

– Vi gjorde det en stund, men nå prøver vi å blande litt. Dette året har vi reist mye, så det handler egentlig om å prøve å beholde et tilnærmet normalt liv samtidig som man er på turné.

Til slutt fortalte bandet at de gjerne kommer tilbake til Norge så fort sjansen byr seg, gjerne allerede i løpet av festivalsommeren neste år.

– Hvis noen har lyst til å booke oss, kommer vi gjerne tilbake!

Sjekk ut Bastilles «Things We Lost in the Fire» live hos Christine her: