Christine live: Cris Cab

Tross sin unge alder har han allerede jobbet med Pharrell og Wyclef Jean i flere år. Se 21-åringen fremføre «Liar, Liar» og covre Of Monsters And Men.

– Pharrell var den første personen jeg møtte i musikkindustrien da jeg var 15 år, foreller Cris Cab.

Allerede da han var tenåring ble han introdusert for Pharrell Williams som senere skulle bli en av hans mentorer. Nå er han 21 år og det er ingen tvil om at han er kommet for å bli.

På fredag besøkte amerikaneren Christine for å snakke litt om stjernelaget han er en del av – i tillegg til å spille to låter live.

– Som å møte Mozart

– Det var helt sykt å møte Pharrell. For meg var det faktisk som å møte Mozart. Han er bare en veldig kul fyr, så jeg er veldig heldig som har han som en mentor og en venn.

Det tok ikke lang tid før han skulle få hjelp av nok en ringrev i musikkindustrien, nemlig Wyclef Jean.

Cris Cab på besøk hos Christine.

– Jeg var vel 18 år da jeg møtte Wyclef. Pharrell lærte meg mye om musikk og det å skrive låter, men Wyclef lærte meg mange kule triks og ulike måter å spille inn musikk på, sier han.

– Hva slags triks?

– Han spiller inn låtene på en helt annen måte. Han spiller inn vokalen kanskje 20 ganger fra ulike perspektiv i rommet, noen der han beveger seg fra side til side – noe som skaper en unik og kul lyd. På en av låtene mine har vi prøvd den effekten.

Se flere liveopptredener fra Christine her.

Reggaeinspirert

2013 var året der Cris virkelig fikk sitt gjennombrudd, og nå er debutalbumet Where I Belong like rundt hjørnet. Med en sterk kjærlighet for reggae og med stjernehjelp fra både Wyclef og Pharrell er det tydelig hva som inspirerer musikken hans.

– Jeg begynte å høre på reggae rundt samme tid som jeg begynte å dra til Bahamas. Min far var fisker, og siden Bahamas er så nærme Miami, var vi der ganske ofte. Da jeg vandret rundt der var reggae den første musikken jeg hørte på, og selv om jeg ikke forstod tekstene, forstod jeg kjærligheten, positiviteten og varmen reggaemusikken sprer og får folk til å føle.

Hør også: Cris Cab rangerer skandinaviske dancehallartister

I god Christine-ånd skulle 21-åringen også gjøre en coverlåt, og valget havnet på en av 2012s mye spilte låter, nemlig «Little Talks» av islandske Of Monsters And Men. Men hvordan oppdaget han akkurat denne låta?

– Det er jo en veldig populær låt, og for en tid tilbake ville jeg lage en remiks av en låt, så da jeg sjekket topp-listene. Av en eller annen grunn var det noe med teksten til denne låta som tok meg. Så da tenkte jeg at om vi tar den ned noen hakk og gjør den reggae så kan vi forstå og høre teksten enda bedre.

Se Cris Cab covre Of Monsters And Men her: