Christine live: Elsa & Emilie

Se 17-åringene covre Lordes «Team» og spille P3-låta «Run».

Elsa Søllesvik (17) og Emilie Haaland Austrheim (17) er to unge jenter fra Haugesund, som den siste tida har vært B-lista på P3 med låta «Run».

Duoen, som går under navnet Elsa & Emilie, har skrevet låter og spilt sammen siden var 13 år. I går var de innom studioet til Christine for å spille live.

Sjenerte tenåringer

– Kvaliteten er jo den største forskjellen fra da vi spilte sammen som 13-åringer og til nå. Tekstene er mer voksne, i tillegg så spiller vi med band i studio nå, forteller Elsa.

Elsa & Emilie med Christine. Foto: P3 Instagram
Elsa & Emilie med Christine. Foto: P3 Instagram

– Da vi var tretten år kunne låtene handle om «beautiful butterflies». Jeg husker den første UKM-opptredenen vår da vi spilte «Fields Of Gold» med Eva Cassidy. Jeg turte ikke å se opp fra gitaren en eneste gang, noe som heldigvis har endra seg, legger Emilie til.

Hør hele intervjuet med Elsa & Emilie her!

Haugesund-duoen har skrevet låter som har imponert de fleste som har fått høre deres mystiske pop.

Musikkprodusentene i P3 lista låta «Run» rett etter nyttår og skrev blant annet:

«Elsa & Emilie er to unge jenter fra Haugesund, begge velsignet med silkemyke stemmebånd. Elsa har mørkt, langt hår og Emilie lyst, krøllete hår – Déjà vu-alarm! (M2M). Duoen har skrevet låter sammen siden de var 13 år og debuterer nå med «Run», en inderlig og nok så storslagen visepop-ballade et sted mellom First Aid Kit og Of Monsters And Men».

– Noen ganger så tvinger jeg Emilie til å skrive sammen med meg, og noen ganger skriver vi hver for oss. «Run» skrev vi deler av hver for oss, så fikset vi refrenget sammen, sier Elsa.

– God stemning, mange planer og kaos

Etter å ha spilt live på vestkysten av Norge, tok det ikke lang tid før jentene også fikk spillejobb under årets by:Larm – deres første opptreden i Oslo.

Nå jobber de med det første albumet og neste singel, samtidig som de av og til drømmer seg bort til utlandet.

– Har dere noen utenlandsplaner?

– I så fall er det inne i hodet mitt. Der er det god stemning, mange planer og kaos, sier Elsa lattermildt og føyer til:

– Nå vil vi først gi ut plata vår som kommer til høsten, og en singel før det.

Se flere opptredener fra Christine her!

I kjent Christine-stil skulle også Elsa & Emilie covre en låt. Valget havnet på Lordes «Team».

– Denne bestemte vi oss for sammen. Det er litt med det å være ungdom og bli voksen, i tillegg er hun kul og skriver bra låter.

Se og hør duoen covre Lordes «Team»: