Christine live: Frøder

Se 22-åringen fremføre låta «Speed of Sound» og en coverversjon av Todd Terje her.

Katrin Frøder Standnes er stemmen bak en av fjorårets mest populære låter, nemlig CLMDs «The Stockholm Syndrome». Sammen med artisten Kish skrev hun teksten til låta – og fikk dermed en drømmestart på artistkarrieren som vokalist og låtskriver.

Se Frøder spille «Speed of Sound» øverst i saken!

– Hadde det veldig gøy

I går tok 22-åringen fra Bergen seg en tur innom Christine – denne gang for å fremføre sin egen låt «Speed of Sound», samt covre Todd Terjes «Delorean Dynamite».

– Vi tenkte at det kom til å være gøy å gjøre en instrumental, og det var egentlig meningen at det skulle være en instrumental-låt, men så føltes det naturlig å legge på litt tekst og melodi også. Jeg synes albumet hans er ganske fett – så det er stas å gjøre en cover av han når vi først er her, forteller Frøder til Christine og fortsetter:

– Vi jammet litt over denne melodien og vi hadde det veldig gøy med denne coveren.

Se Frøder covre Todd Terje:

Skriver om dyrevelferd

Frøder kapret seg en platekontrakt med Sony, og hennes første soloalbum er like rundt hjørnet, hvor «Speed Of Sound» er første smakebit.

Til Christine forteller hun at hun blant annet blir inspirert av alkymiens historie og dyrevelferd.

– Alkymien er forhistorien til kjemi – så det kommer rett og slett av at jeg leser mye bøker. Forfedrene for den morderne kjemien.

– På hvilken måte blir du inspirert av dette når du lager musikk?

– Jeg liker å gå inn i konsept, og tenke meg inn i en annen verden. Min verden når jeg tar trikken til Sandvika. Jeg vil lage en egen boble av et frø, forteller hun og fortsetter:

– Jeg ønsker ikke bare å skrive om kjærlighet, men ting jeg brenner for, som dyrevelferd. Jeg vil at det jeg skriver om skal være ekte og gjennomtenkt som jeg kan stå for – og som er meg.

Hør hele intervjuet med Frøder her

Hun legger heller ikke skjul på at det ikke blir lenge til vi kan vente oss mer ny musikk.

– Det er ikke så langt unna. Jeg har en ny låt på gang som skal ut om ikke så lenge.

Se CLMD på P3 Gull her