Christine live: Glasvegas

Skottene i Glasvegas spilte sin egen «If» og en cover av The Everly Brothers live hos Christine. Se video her!

Siden de slo gjennom med sitt selvtitulerte debutalbum og kjempehiten «Geraldine» i 2008, har Glasvegas hatt en stor fanskare her til lands. Tidligere i høst ga de ut sin tredje fullengder, Later…When the TV Turns to Static, og jaggu fikk de travle skottene tid til et norgesbesøk også. Onsdag spilte de på Sentrum Scene, og fetterne James og Rab Allan benyttet anledningen til å besøke Christine i studio for å prate om hjembyen, og ikke minst hvordan bandet har forandret seg siden sist.

– Vi er morsommere, ser bedre ut og har finere hår, sier Rab.

– Hva med musikken? spør Christine.

– Nei, den har blitt verre, sier James, før han forteller at det har vært en utvikling for bandet også musikalsk. – Det nye albumet har en mer rå, intim og menneskelig følelse.

Her kan du høre hele sendingen!

Rab og James fra Glasvegas besøkte Christine i studio. Foto: Beate Grøndahl.
Rab og James fra Glasvegas besøkte Christine i studio. Foto: Beate Grøndahl.

Rå energi i Glasgow

Som bandnavnet tilsier kommer bandet fra Glasgow, og mange mener tekstene deres ofte er et portrett av den skotske havnebyen.

– Jeg har aldri sett på tematikken i sangene som noe eksklusivt for Glasgow, sier James, som likevel mener de er inspirerte av hjembyen.

– Alle kunstnere blir influert av omgivelsene sine, både i det man lager og ens egen personlighet. Om det er bevisst eller ubevisst, vil omgivelsene alltid krype inn i det du gjør, hva du føler og hvordan du ser ut.

– Det virker som Glasgow har en råhet som gjenspeiles i mange musikksjangre, mener Christine, og trekker frem plateselskapet LuckyMe, som har stor innflytelse på trender i urban musikk for tiden, og ligger hennes bankende elektronikahjerte nært.

– Jeg tror det er himmelen, skyene og regnet, sier James. – Det er rett og slett en energi der, som man sikkert finner i andre byer også, men det er en spesiell slags turbulens i Glasgow.

Vokalist James Allan stilte med solbriller live i studio. Foto: Beate Grøndahl.
Vokalist James Allan stilte med solbriller live i studio. Foto: Beate Grøndahl.

Lite Gaga og mye lengsel

Mens de var i studio spilte Glasvegas også et par låter live, og startet med en nydelig versjon av «If» fra den nyeste platen. I tillegg bød de på en cover av The Everly Brothers.

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

– Egentlig hadde vi tenkt å spille den nye R. Kelly og Lady Gaga-singelen, sier James, og sikter til «Do What U Want», som fikk blandet mottakelse i Christines poppanel for noen uker siden. – Rab hadde tenkt å kle seg ut. Han skulle være R. Kelly, og ville at jeg skulle ta på noen trange bukser eller noe.

– Bikini med muslingskjell, skyter Rab inn, før alle konkluderer med at det var litt for kaldt for den slags vågal bekledning.

– Vi endte opp med å velge «All I Have to Do is Dream» av The Everly Brothers, sier James.

– Da jeg leste teksten og tenkte over hva den handler om, syntes jeg bare den var så trist og tragisk. Det handler om å lengte etter noe du ikke kan få, og det nærmeste du kommer er å drømme om det. Det er trist, men det er en fantastisk sang, så forhåpentligvis ødelegger vi den ikke.

Glasvegas-guttene hadde ingen grunn til å frykte klassikeren, for de leverte en sår og fin versjon som kan nytes i videoen øverst i saken.

Se Glasvegas spille «If» live i studio her: