Christine live: Johndoe

Rockebandet er tilbake i bresjen etter lang tids stillhet. Se liveversjonen av «Fly og tog og bila» og coverversjonen av Against Me! hos Christine.

Trønderne slapp tre album på 2000-tallet: Ja takk til trøbbel (2003), Pyromantikk (2004) og Dødvinkel (2006).

Etter sistnevnte album ble det ganske stille fra rockebandet, bestående av Jonas Skybakmoen (vokal og gitar), Stian Lundberg (trommer), Øystein M. Eide (bass) og Terje Uv (gitar), før de P3-listede sporene «Lengsel (som aldri forsvinn)» og «Fly og tog og bila» traff eteren i fjor høst.

Jonas Skybakmoen fra John Doe. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)
Jonas Skybakmoen fra Johndoe. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Sammen igjen

– Hadde dere slått opp og ble sammen igjen? Eller var det en pause?, spør programlederen.

– Hehe. Det var ingen som sa «jeg slår opp». Men det var silent treatment – det var veldig stille, innrømmer bandet som annonserte i januar at album nummer fire i rekken, Slugger, slippes 7. mars.

– Var det en underliggende beef i bandet, eller var det «det snakker vi ikke om?»

– Nei, altså … vi bare snakket ikke om det. Vi har egentlig ikke snakket om det ennå. Vi er jo kompiser. Det ble til at vi møttes hjemme hos noen, og ikke øvingsrommet. Men nå er vi sammen igjen. Det er det viktigste, forteller Johndoe-gutta.

«Satser» på språkpris

På tirsdag besøkte de Christine i studio og spilte sporet «Fly og tog og bila» (se øverst i saken), i tillegg til – i ekte Christine-tradisjon – fremføring av en coverversjon. Valget falt på av Against Me!s «Transgender Dysphoria Blues» – på norsk (se nederst i saken).

– Vi kan ikke synge på engelsk, vi. Det blir veldig rart. Fingrene krysses for Nordisk råds litteraturpris etter denne oversettelsen, sier en håpefull gjeng.

Laura Jane Grace, vokalisten i Against Me! har for øvrig latt seg begeistre av Johndoes norske versjon av sporet, noe hun uttrykte på Twitter:

 

Etter at bandet «fant» hverandre igjen, ble det til at Johndoe spilte et par usolgte konsert i hjembyen, noe som tydeligvis ga mersmak.

– Det var jo fantastisk. Vi satte opp to konserter for å se om noen var keen på gå på Johndoe-konsert. Det gikk veldig bra, sier karene som hentet hjem Natt&Dag-prisen for årets liveact. Og dét kun basert på de nevnte konsertene.

– Vi har aldri fått den før, så det var faen meg på tide, sier en lattermild gjeng.

Johndoe covrer Against Me!s «Transgender Dysphoria Blues»: