Christine live: Kaja Gunnufsen

Kaja Gunnufsen ga Christines lyttere sin egen «Faen ta» og en akustisk tapning av Kråkesølvs «Ikke rart vi blir sprø». Se videoene her!

Kaja Gunnufsen har det siste året markert seg som en av de mest særegne låtskriverne i det norske poplandskapet, med morsomme, naivistiske og ofte brutalt ærlige tekster pakket inn i melodisk vellyd.

Da Gunnufsen og hennes musikere besøkte Christines livestudio i går, var det med sin egen «Faen ta» og Kråkesølv-singelen «Ikke rart vi blir sprø» på repertoaret.

Har funnet kjærligheten

25-åringen fra Ås har opplevd flere oppturer den siste tiden. Ikke bare har hun mottatt ros fra kritikerne – inkludert vår egen anmelder Trine Aandahl – for debutplaten Faen Kaja. Hun har i tillegg skaffet seg en sårt tiltrengt jobb på kafé siden sist hun gjestet Christine.

Men den viktigste forandringen er likevel kjærlighetens inntog i artistens liv.

– Det er kjempefint å ha fått kjæreste, også hva tekstene angår. Jeg trodde det var et uutømmelig tema, men det er det ikke…

– Det å være singel? 

– Ja. Så det er en litt naturlig greie at jeg uansett må begynne å skrive om andre ting. Det tenkte jeg til og med før jeg møtte kjæresten min, at nå må jeg begynne å løfte blikket litt opp, sier Kaja.

Kaja Gunnufsen med band hos Christine. Foto: NRK/Skjermdump
Kaja Gunnufsen med band hos Christine. Foto: NRK/Skjermdump

Best på norsk

Til Christines faste coverspalte valgte Kaja Kråkesølvs energiske hitsingel «Ikke rart vi blir sprø». Bandet hadde selv gitt et godkjent-stempel på Twitter i forkant av seansen.

– Jeg håper at jeg gjør dem stolt. At de blir glade. Jeg har i alle fall sagt ifra til dem at jeg skal covre dem. Så jeg håper de hører på.

På spørsmål om hvorfor akkurat den låten stikker seg ut som en ideell coverlåt, svarer Kaja:

– Det er jo en utrolig bra sang. Og så er det jo selvfølgelig også fordelaktig for meg at det er norsk tekst, da. Jeg liker best å synge på norsk.

Kaja Gunnufsen covrer Kråkesølvs «Ikke rart vi blir sprø»: