Christine live: Kråkesølv

Se det albumaktuelle bodøbandet covre Svals «Tidsfrist» og fremføre låta «Ikke rart vi blir sprø».

Bodø-bandet Kråkesølv slipper sitt nye album Kråkesølv i dag. Skiva fikk P3s anmelder til å trille terningkast fem og skrive:

«Ingen av de ti låtene på det 32 minutter lange albumet er overflødige. Bandet låter både mer sultne og rutinerte enn tidligere. Låtskrivingen virker mer fokusert, og det er tett mellom høydepunktene».

Denne uken har derfor det kritikerroste bandet besøkt Christine, der de i tillegg til å prate om albumet og tida framover – spilte live.

Les hele anmeldelsen av Kråkesølv her.

Kråkesølv består av brødrene Kristoffer og Petter Unstad, Fredrik William Olsen og Jørgen Smådal Larsen.

– Vi kan gjøre hva vi vil

Siden de ga ut sin første EP i 2009 har Kråkesølv fått det norske folk til å forelske seg i deres alternative rock. Denne uka er de klare med sitt fjerde album.

Ifølge gutta selv er det mange sjangre som kommer fram på det nye albumet. Blant annet er det blåsere, postrock og en country-inspirert-ballade.

Se Kråkesølv fremføre «Ikke rart vi blir sprø» øverst i saken!

Er det vanskelig å bestemme seg for sjanger? spør Christine.

– Vi kan lage hva som helst og det vil fortsatt høres ut som Kråkesølv.

– Nei, det er jo veldig lett når man slipper å forholde seg til sjanger og begrep, men vi er et rockeband. Samtidig har vi funnet ut at vi kan gjøre hva vi vil. Jørgen sa at vi kan lage hva som helst og det vil fortsatt høres ut som Kråkesølv, derfor lagde vi en countryballade og litt forskjellig, forteller Fredrik.

Se også: Kråkesølv live hos Christine før jul

– Det var alt eller ingenting

På tampen av 2012 bestemte daværende trommis Thomas Litangen å trekke seg ut av bandet. Kristoffer forteller til Christine at tida etter det har gått bra, takket være eks-Lukestar Jørgen Smådal Larsen, som steppet inn.

– Det har gått bra, men vi var på avgrundens rand da han valgte å takke for seg. Da var det alfa omega at Jørgen ble med, det var alt eller ingenting. Så da det var i boks ble vi så inspirerte at vi kosta sammen en skive som vi føler har blitt full av den energien, sier han.

I tillegg til å fremføre hitsingelen «Ikke rart vi blir sprø», valgte de også og covre det unge talentet Sval.

– Sval er helt rå.

– Det er en fantastisk låt og vi er glade for at vi kunne spille den. Sval er helt rå.

Ikke nok med at de gjestet Christine i går, på onsdag denne uka besøkte de også Ruben, der de blant annet spilte to nye låter live.

Hør intervjuet med Kråkesølv hos Ruben her.

Hør de spille live fra sitt nye album her.

Se Kråkesølv covre Svals «Tidsfrist» her: