Christine Live: Magi fra Monica Heldal

Gullstrupen spilte sin egen «In Flight» og en cover av The Lumineers’ «Stubborn Love» hos Christine. Se, hør og nyt liveversjonene her!

Bergensjenta Monica Heldal har høstet knallgod kritikk for sin rykende ferske debutskive, Boy From the North. På mandag besøkte hun Christine, og spilte sin egen «In Flight» og en cover av The Lumineers’ «Stubborn Love» live i studio.

Turné med Ben Howard

Heldal er bare 22 år gammel, men har allerede rukket å oppnå en imponerende merittliste som artist. Allerede før debutplaten ble sluppet, fikk hun æren av å turnere med britiske Ben Howard.

– Det var veldig spesielt å få reise rundt i Europa og spille på store venues. Det er først de siste to årene det har tatt litt av, og jeg har fått reist rundt og spilt mye, sier Monica, som også spilt på en bluesfestival i India. Hvordan det gikk til kan du høre, sammen med resten av intervjuet i sin helhet, i mandagens Christine-sending.

Hør hele sendingen her!

Ung artist, gamle referanser

Monica Heldal innrømmer at hun har hørt mye på Daft Punks «Get Lucky» i det siste, men lydbildet på Boy From the North er ganske annerledes enn mye nyere musikk.

– Referansene på debutalbumet ditt er ganske voksne, og du er jo en ung jente. Hvor kommer inspirasjonen fra? spør Christine.

– Jeg begynte å spille gitar da jeg var veldig ung, og derfor har det blitt sånn at jeg hører mye på gitarmusikk, svarer Monica. – Og så er jeg oppvokst i en veldig musikkinteressert familie, så jeg har fått mange referanser derfra.

– Men er det noe nyere musikk du blir inspirert av?

– Jeg er veldig glad i Jonathan Wilson, den nye platen hans er virkelig bra. Og så liker jeg Rival Sons veldig godt.

Monica Heldal og Cato "Salsa" Thomassen på besøk i studio hos Christine. Foto: Elle
Monica Heldal og Cato «Salsa» Thomassen på besøk i studio hos Christine. Foto: Elle

Livemagi hos Christine

Monica Heldal spilte en cover live hos Christine, og valget falt på The Lumineers’ «Stubborn Love», som hun mener passer godt til hennes egen stil.

– Låten er veldig fin, og den passer greit til å spille finger style-gitar til, som jeg ofte gjør, sier Monica.

At låten «passer greit» er en underdrivelse, for hun spilte en utsøkt utgave av Lumineers-hiten live i studio. Christine lovte å sende en signert CD til lytteren som sendte inn de tre ordene som best beskrev Monicas versjon, og vinneren skrev «henrivende, uanstrengt og one of a kind«. Gikk du glipp av opptredenen live på radio? Fortvil ikke, videoen kan nytes øverst på siden!

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Hos Christine fortalte Monica Heldal også litt om hennes nye singel, «In Flight», før hun fremførte den i en nydelig liveversjon i studio.

– Den handler om å være stuck på ett sted og slite med å komme deg vekk derfra, mens du gjerne vil oppleve større ting.

Se Monica Heldal spille «In Flight» hos Christine her: