Christine live: Ondt Blod

Punkbandet fra Kirkenes covret Chvrches og spilte en akustisk versjon av singelen «Frykt og avsky».

Hardcorebandet Ondt Blod fra det kalde nord tok turen innom Christine på mandag, etter å ha spilt sin første konserter i hovedstaden, for å spille en akustisk versjon av singelen «Frykt og avsky» (se øverst) og covre de skotske elektronika-favorittene i Chvrches (se nederst).

– Ubegrenset potensiale

Urørtredaksjonen skrev at den P3-listede singelen har «et bitende vers og varmt refreng gjør «Frykt og Avsky» til en blendende rocklåt med teft, energi og smittende entusiasme fra et nordnorsk band med ubegrenset potensiale». Sporet er hentet fra fjorårets selvtitulerte EP, som du hører på Kirkenes-bandets Urørt-side.

– Vi heter Ondt Blod fordi det er tøft. Et kult actionnavn, og det er nok stavelser til at man husker det, forklarer gruppen som består av Alexander Våga Mortensen, John Nilsen, Aslak Heika Hætta Bjørn, John Nilsen, Håvard Rushfeldt og Kristoffer Joel Høe.

Hør sendingen her

Fra hardt til synthpop

Det gikk hardt for seg under by:Larm-opptredenen på John Dee da Aslak crowsurfet.

– Jeg trodde det var ulovlig på by:Larm, at kredpolitiet skulle henrette meg etterpå. Men jeg sitter nå her, sier Aslak, som red på publikum.

– Dere fikk beskjed om at dere skal covre en låt her. Noe sier meg at hardcoreband og lignende har det litt mer utfordrende når det gjelder coverversjoner. Stemmer det? spør programlederen.

– Mnja. Det var ikke vanskelig, fordi vi er over gjennomsnittet glad i Chvrches. Og det er en veldig vakker låt, forklarer gjengen fra Kirkenes.

Ondt Blod covrer Chvrches: