Christine live: Pow Pow

Se Oslobandet spille comeback-poplåten “Alpha Waves” og gjøre en cover av Coldplay.

Pow Pow ga ut albumene Leaving Las Palmas (2007) og Last Days on Earth (2010), men siden har ikke gruppen gitt lyd fra seg – før nå.

I går var det fest i P3s lokaler på Marienlyst. Timbuktu, Kaveh og AutoLaser var på besøk, i tillegg til at Pow Pow turen innom P3 for første gang og fylte Christine-studioet med god mandagsstemning. De kunne fortelle at de var utrolig glade for å bli invitert.

– Det er så bra for tida, og det er veldig gøy å få komme hit for første gang, forteller Thomas Aslaksen.

– Pow Pow er vårt hjertebarn.

Hjertebarnet

Bandet, som består av Sigurd Thomassen, Andreas Rutlin, Per Magnus Gundersen, Thomas Aslaksen, og nyervervelsen Even Ormestad, er for tida aktuelle med en lekker poplåt, “Alpha Waves”, som allerede har blitt spillelistet på P3. Og selv om det har vært stille fra dem en stund, har bandet snart 10-års jubileum.

– Vi begynte på folkehøyskole i 2004 og året etter ble Pow Pow til. Så neste år har vi faktisk 10-års jubileum, forteller Aslaksen.

– Hva har dere gjort på denne tida?

– Vi har gitt ut to plater, spilt og jobba mye, sier vokalist Sigurd.

– Vi har også jobbet i vanlig jobber og hatt andre band på siden, selv om Pow Pow er vårt hjertebarn. Vi har laget instrumentalmusikk som kanskje ikke har passet seg på radio, men nå lager vi popmusikk, legger Thomas til.

Se flere opptredener fra Christine

Bidrag fra Alaska og Billie Van

Til P3 har de fortalt at målet er å putte sjelen tilbake i popmusikken, i en hyllest til det siste århundrets musikalske høydepunkter. Derfor har de nå valgt å kalle seg et popband, noe de synes låter mye bedre.

På comeback-singelen “Alpha Waves” bidrar P3-kjenningene Jonas Alaska og Billie Van med vokal. Thomas har også spilt i bandet til lillebror Jonas i to år, så nå mener Thomas at det er på tide at han får litt igjen. Noe Jonas synes er helt greit.

– Det vi har gjort på denne skiva er at vi alle bidrar med vokal. Jeg fått med min lillebror Jonas til å synge fordi han er veldig flink til å synge. Kjæresten til Jonas, Billie Van, er også med. Når vi spiller live tar vi med oss dem når de kan, så synger vi så godt vi kan ellers.

Se Pow Pow med Jonas Alaska og Billie Van spille en akustisk versjon av “Alpha Waves” øverst i saken!

Album til høsten

Den siste tida har Oslo-kvintetten jobbet med sitt tredje album, som nå begynner å ta form.

– Det er fantastisk, nå har vi fått god hjelp av vår nye bassist. Even Ormestad har produsert plata, og vi har mikset siden før jul. Nå begynner den å bli klar og jeg gleder meg til å vise fram den nye skiva, sier Thomas og fortsetter:

– Vi har ikke landa på noe plateselskap enda (hint, hint!), men vi regner med at albumet vil komme på høsten og at vi slipper en singel til før den tid.

I kjent Christine-tradisjon måtte også Pow Pow velge en låt fra P3s spillelister som skulle covres. Noen elsker å covre andres låter, mens andre hater det. For Pow Pow ble dette første gang de gjør en cover av en poplåt.

– Vi synes det er vanskelig. I hvert fall når vi skal gjøre en cover av et så stort band som nå, som er fantastiske musikere. Men jeg synes det er kult å tenke helt annerledes og bruke energien vi får ut av det.

Se Pow Pow covre Coldplays «Magic»: