Christine live: Proviant Audio og LidoLido

Se de to multi-instrumentalistene spille en versjon av låtsamarbeidet «How Does It Feel» og en cover av Karpe Diem.

Alle som er glad i funky discolåter gledet sine hjerter da LidoLido, Mathias Stubø og resten av Proviant Audio-bandet forente krefter og slapp godlåten «How Does It Feel».

Se de fremføre den P3-listede «How Does It Feel» øverst i saken.

Skrøt hemningsløst av hverandre

Mathias Stubø i Proviant Audio bak synthen. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)
Mathias Stubø i Proviant Audio bak synthen. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)

På torsdag tok de to glade guttene turen innom P3 og fylte Christine-studioet med god stemning. De kunne fortelle at de er fryktelig begeistret over å få jobbe med hverandre, og klarte nesten ikke å tøyle skrytingen av hverandre.

– LidoLido er veldig energisk og går ikke tom for ideer. Han er kul å jobbe med fordi han kommer med masse innspill, og stopper aldri opp. Jeg liker sånne folk som kan tilpasse seg enhver situasjon, sa Mathias som både er frontfigur og hjernen bak Proviant Audio.

Hør hele intervjuet med Proviant Audio og LidoLido her.

Peder Losnegård, som er det egentlige navnet til LidoLido, roste også Mathias for å kunne musikkfaget veldig godt.

– I musikkbransjen i dag er det veldig lett å lage musikk med en laptop, så det er veldig mange folk som ikke kan faget sitt, men som slumper til og lager kule ting. Men Mathias vet veldig godt hva han gjør, sa LidoLido og fortsatte:

– Det synes jeg er veldig deilig. Jeg er litt nerd på sånne ting, så jeg synes det er litt gøy å ha en som tenker like mye på akkorder og rare takter. Det er ikke hver dag jeg får jobbe med noen som er så flinke på det de gjør som Mathias.

Blir lagt merke til

LidoLido og Thomas Busch, som er vokalist i Proviant Audio. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)
LidoLido og Thomas Busch, som er vokalist i Proviant Audio. (Foto: Jonas Lisether, NRK P3)

Både Proviant Audio og LidoLido har blitt lagt merke til utenfor landegrensene. Det anerkjente DJ Magazine har for eksempel skrevet at Proviant Audio sitt siste album, Drift Days & Disco Nights, var bedre enn Daft Punks forrige.

Se alle Christine live-konsertene her.

LidoLido har også fått utenlands-vind i seilene, og har kanskje gjort seg spesielt bemerket som produsent og remikser. Uten å røpe for mye, bekreftet rogalendingen at noe er i gjære.

– Det er veldig mye rart som skjer nå. Jeg forstår nesten ingenting av det. Det er veldig mye hyggelige og flinke mennesker som, av en eller annen grunn, synes at jeg er hyggelig og flink. Det kommer litt rar musikk fra meg ganske snart. Jeg vet ennå ikke helt hvordan det blir, men blir sinnsykt gøy.

«Selvfølgelig er du fra Norge. Det er jo der alt det nye, kule kommer fra.»

Christine påpekte at norsk musikk gjør det veldig bra i utlandet nå, og viste eksempelvis til at Nico & Vinz for øyeblikket ligger på åttende plass på Billboard-listen, og lurte på om guttene fikk noe ekstra oppmerksomhet i utlandet fordi de er norske.

– Ikke nødvendigvis, men de sier: «Selvfølgelig er du fra Norge. Det er jo der alt det nye, kule kommer fra», svarte LidoLido.

Se og hør Proviant Audio og LidoLido covre Karpe Diems «Her»: