Christine live: Seinabo Sey

Se det svenske stjerneskuddet fremføre hiten «Younger».

Det svenske stjerneskuddet Seinabo Sey har fått remixassistanse av vår norske venn Kyrre Gørvell-Dahl, bedre kjent som Kygo, og låta er allerede lista på P3.

I går var det unge soultalentet innom Christine for å fremføre den svært populære låta «Younger».

Destiny Child og mørk reggaemusikk

Seinabo Sey vokste opp i farens hjem Gambia og i Stockholm. Hun var ti år da hun begynte å synge etter og ha hørt på blant annet Lauryn Hill og Destiny’s Child. Men hvor den store stemmen kommer fra er hun ikke sikker på.

– Jeg vet ikke helt hvor jeg fant stemmen min, men jeg begynte å synge ganske tidlig og prøvde å etterligne det som jeg synes hørtes bra ut – som Destiny’s Child og mørk reggaemusikk. Så noen ganger synger jeg stort, mens andre ganger ikke. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hvordan jeg skal synge, forteller hun og fortsetter:

– Kanskje bare være litt schizofren, det er kult.

Se Seinabo Sey fremføre en nedstrippet versjon av «Younger» øverst i saken!

Feiret av Ryan Lewis

Seinabo Sey blander urbane elementer med popmusikk – noe som har ført til at «Younger» er en av de mest spilte låtene på P3 i Sverige. Men ikke nok med det. Da Ryan Lewis, den ene halvdelen av Macklemore Ryan Lewis, tidligere denne uka fylte 26 år – feiret han det hele med å dele låta til Seinabo på Twitter.

– Plutselig hadde jeg mange flere følgere, og jeg skjøte ikke helt hvorfor. Men så fikk jeg en mail om at han hadde delt låta mi. Det var jo veldig kult og morsomt, sier hun.

En rød plate

«Younger» er en låt som ifølge Seinabo selv handler om å tørre å være seg selv, ta vare på livet og drømmer.

– Det er noe jeg fortsatt prøver på hver dag.

Hør hele intervjuet med Seinabo Sey her!

Dette er også 23-åringens første singel og for tida jobber hun mest i studio med sitt kommende album, som har fått arbeidstittelen Röd.

– Det er ikke en motivasjon bak navnet Röd, jeg bare tenker på den fargen når jeg ser for meg skiva. Jeg har fått dilla på røde klær og har blitt glad i fargen, som jeg ikke likte i det hele tatt før. Men jeg har ingen anelse på hvorfor det har blitt sånn, jeg ser bare den fysiske plata som helt rød.

Se flere liveopptredener fra Christine her

Videre forteller hun at albumet kan ventes til høsten, men at nok en smakebit vil komme om ikke lenge.

– Det vil nok komme en singel om en månedstid.

Seinabo Sey – «Younger»: