Christine live: Sigrid Raabe

Unge og lovende Sigrid Raabe måtte ta seg fri fra skolen for å spille live hos Christine. Hun gjorde en nydelig versjon av sin egen «Two fish», og en cover av «Sex» med The 1975. Se og hør alt her.

Sigrid Raabe går i andre klasse på videregående i Ålesund. Hun er ung og ganske liten av vekst, men det bor utvilsomt noe stort i denne jenta. Sigrid ble Ukas Urørt med den aller første låten hun skrev. Med låt nummer to ble hun listet på P3 og invitert til å spille live på tv. Få artister kan skilte med samme umiddelbare suksess.

– Jeg har til gode å skrive en sangtekst som ikke er klein

Sigrid lærte å skrive tekster under mildt press fra sin bror, Tellef Raabe. Han skulle holde konsert i Ålesund, og Sigrid fikk lov til å være med på konserten under forutsetning at hun skrev låt selv. Hun tok utfordringen og skrev «Sun», som senere ble plukket ut som Ukas Urørt.

Sigrid har et lite problem i forbindelse med sangtekstproduksjonen. – Det skjer ingenting i livet mitt, fordi jeg bor i Ålesund, sier Sigrid. Så da må man skrive om følelser, og det syns Sigrid blir litt kleint.

 Hør hele sendingen her

Planen videre

Sigrids plan fremover er å spille inn debutalbum med bandet sitt. Men det går ikke så fort. – Jeg er min egen manager på siden av alt, så da må jeg organisere alt selv. Det har blitt mye mer mailskriving enn tekstskriving, forteller Sigrid. Men det går framover, forsikrer hun.

Se flere liveopptredener hos Christine her