Christine Live: Sweden på svensk

Albumaktuelle Sweden spilte både en egen låt, og en cover av Veronica Maggio i torsdagens Christine-sending. Se video her!

Sweden høster lovord i musikkpressen for sitt andre album, som ble sluppet tidligere i høst. Sixes & Sevens fikk også en femmer på terningen av P3s anmelder Jørgen Hegstad, som mener bandet har vokst siden debuten, og leverer låter med sterk identitet.

Torsdag besøkte de Christine i studio, og bød på lekre liveversjoner av sin egen «Pretending on the Weekends», og Veronica Maggios «Sergels Torg.

Her kan du høre hele sendingen!

Sweden, for anledning med gjestetrommis Ruben Gran, på besøk i studio hos Christine. Foto: Ida Skogvold.
Sweden, for anledningen med gjestetrommis Ruben Gran, på besøk i studio hos Christine. Foto: Ida Skogvold.

Nytt konsertrituale

Sweden har flust av spillejobber for tiden, og har blitt et rutinert liveband med årene. Hos Christine fortalte de at de ikke har noen faste ritualer før de går på scenen, men at de skulle ønske de hadde det.

– Vi kan begynne å gre gjennom håret ti ganger før konserter. Eller kanskje spille en låt? foreslår Christian.

Da gutta fikk velge en låt til å gire seg opp før kveldens konsert, valgte de et band som ligger ganske langt unna deres eget nittitallsnostalgiske powerpop-uttrykk.

– Iron Maiden, de er gode å ha når man skal få opp pulsen litt. Det er så utrolig insisterende og galopperende at det er vanskelig å være slapp når man hører en gammel Maiden-låt.

– Når dere endelig innfører dette ritualet, og begynner å spille Maiden før dere går på scenen – hva gjør dere mens dere hører låten? spør Christine.

– Vi tar push-ups og hopper opp og ned, sier Sweden-guttene, og garanterer at det i alle fall blir allsang og lufttromming.

Det ble hverken push-ups eller lufttromming da de fremførte deres egen «Pretending on the Weekends» live hos Christine, men bandet bød på en nydelig, nedstrippet versjon av låten, som er hentet fra deres nyeste album.

Se Sweden spille «Pretending on the Weekends» øverst i saken!

Svensk cover med gjestetrommis

Sweden-guttene er, som navnet antyder, glade i Sverige og mye av popmusikken som produseres over grensa. Det var kanskje ikke tilfeldig at valget falt på Veronica Maggios «Sergels Torg» da Christine ba dem gjøre en cover i studio.

For anledningen stilte Sweden uten trommeslager, men heldigvis fikk de hjelp av Lydverkets Ruben Gran, som steppet inn på kort varsel.

– Hvordan føles det å plutselig bli trommeslager i Sweden? spurte Christine kollegaen sin, som var noe blekere enn vanlig der han satt foran den enslige skarptrommen.

– Det er en fryktelig stor ære, og det er ikke så rent lite ærefrykt heller. Takk og lov for at det ikke er en av deres egne låter jeg skal legge i grus.

Se Sweden feat. Ruben Gran spille Veronica Maggios «Sergels Torg» her: