Christine live: The Cheaters

Syv år etter gjennombruddet er The Cheaters tilbake. Se bandet fremføre «20 000 Miles an Hour Girl» og en rocka cover av Lorde her!

– Vi var unge og lovende da vi starta, nå er vi gamle og lovende, sier vokalist Øyvind.

Det ble god stemning i studioet på Marienlyst da The Cheaters besøkte Christine i går. Bandet, som består av Øyvind, Henrik og Mats, har siden debutalbumet, The Cheaters, i 2007 turnert både i Norge og Europa.

Og syv år etter gjennombruddet er de tilbake med sin energifylte retrorock.

Erlend Mokkelbost på laget

Trioen fra Tønsberg har vært lista på P3 med låta «20 000 Miles an Hour Girl», som har blitt hyppig spilt den siste tiden. I mars slipper de sitt etterlenget album, Rites Of Spring, og allerede nå begynner festivalsommeren å ta form.

The Cheaters live hos Christine.
The Cheaters live hos Christine.

– Albumet har tatt veldig lang tid. Man glemmer litt å skrive låter når man reiser rundt. Musikkbransjemalen er vel å gi ut en plate i året deretter turnere, og sånn fortsetter det. Vi har brukt mye tid på å spille rundt om i Europa.

Hør hele intervjuet her.

På sin nye skive har karene i The Cheaters fått med seg Norges kanskje neste stjerneprodusent Erlend Mokkelbost, også kjent fra Montée, som har gitt bandet en nødvendig moderne boost.

– Jeg synes han er en av de mest talentfulle folka i Norge, så når vi har hatt et sett med låter og går i studio, kommer han inn og snur opp ned på låtene. Men vi var enige om at han skulle ha siste ord, forteller Øyvind.

Se de fremføre «20 000 Miles an Hour Girl» live her:

– Gjøre det mer moderne

Forrige gang de ga ut skive var de klart inspirert av 60-tallet og gamledager, men denne gangen tenker de derimot i nye baner.

– Vi gikk mer for den greia sist gang, selv om den for så vidt låt moderne hadde den noen lydelementer som er veldig gammeldags. På den nye plata ville vi gjøre det mer moderne og tenke nytt når det kom til låtskriving. Punk har blant annet vært en av referansene, sier han.

I tillegg til å spille sin første singel fra det kommende albumet, skulle de også i god Christine-tro covre en av låtene på P3s spillelister. I likhet med The Captain & Me, havnet valget på Lordes «Royals».

– Alle likte denne låta best av de låtene på P3s spilleliste. Den låter friskt og moderne, men hun gjør den veldig laid-back, så vi gjør den elektrisk og mer rocka. Vi må få inn noen mannebein i låta, sier han.

Se The Cheaters covre Lordes «Royals»: