Christines jul: Ane Brun og Admiral P

Julen nytes best i godt selskap, og hos Christine tok både Admiral P og Ane Brun med seg gode venner til studio. Hør julelåtene deres her!

Adventstiden er aller mest hyggelig i selskap av gode venner, og i fredagens Christine-sending kom det jaggu to vennegjenger på besøk i studio. Både Admiral P og Ane Brun hadde med seg godtfolk som bidro på hver sine liveopptredener.

Sjekk ut alle de tidligere adventsbesøkene hos Christine her!

– Shock to the system

Admiral P tok med seg tre kompiser fra hans andre hjemland, Zambia. B Flow, Milz og Cactus Agony har vært i Norge i tre uker, og Christine lurer på hva de synes om landet så langt.

Shock to the system, svarer B Flow, og sikter til været og det faktum at de må ikle seg stillongs for å takle kulden. En annen ting de har merket seg, er språket her til lands.

– Språket er så fint. Det ligner litt på engelsk, for eksempel minner ordet «takk» om engelske «thanks», så det er lett å lære noe norsk.

De zambiske artistene briljerer med flere kjekke fraser de har plukket opp, som «det går bra» og «hva skjer’a?».

B Flow, eller «Bibbidy-bibbidy-bibbidy-B Flow», som han insisterte på kalles, er for øvrig med på den splitter nye singelen til Admiral P. «2 by 2», som også er gjestet av General Ozzy og Gyptian, fikk radiopremiere i fredagens Christine-sending.

Her kan du høre hele sendingen om igjen!

Fire lystige karer fra Zambia sto for julereggaen i fredagens Christine-sending. Foto: Beate Grøndahl.
Fire lystige karer fra Zambia sto for julereggaen i fredagens Christine-sending. Foto: Beate Grøndahl.

Julereggae fra Zambia

De zambiske karene tar turen tilbake til hjemlandet i god tid før jul. Hos Christine fortalte de at julefeiringen i Zambia er nokså lik den vi gleder oss til her i Norge.

Om Admiral P spilte Candy Crush eller sniktittet på teksten da han spilte live hos Christine, er neimen ikke godt å si. Foto: Beate Grøndahl.
Om Admiral P spilte Candy Crush eller sniktittet på teksten da han spilte live hos Christine, er neimen ikke godt å si. Foto: Beate Grøndahl.

– De fleste tilbringer julaften med familien, og på nyttårsaften er det party time.

Ellers er det flust av juletrær, -pynt og god mat, så det eneste som skiller den zambiske julen fra den norske er at de ikke tar seg bryet med å mekke falsk snø.

Også Admiral P reiser snart til Zambia, for å tilbringe julen der, men han er ikke helt enig i at den zambiske og norske julen er kliss like hverandre.

– Det har blitt en tradisjon, sier han. – Når desember kommer, må jeg nesten forlate kulden. Men jeg får ikke den samme julestemningen der – de gutta her bare lyver!

– Hva er forskjellen, da? spør Christine.

– Folka der er mye mer åpne, og de feirer på en litt annen måte enn å sitte hjemme. Man er ute, og det er ikke så høytidelig, sier admiralen.

Uansett vet zambierne å by på julestemning, og sammen med Admiral P spilte de en festlig liveversjon av klassikeren «We Wish You a Merry Christmas», for anledningen omdøpt til «We Wish You a Reggae Christmas».

Hør resultatet her:

Admiral P, B Flow, Milz og Cactus Agony: We Wish You a Reggae Christmas

 

Ane Brun iført adventscapsen. Foto: Ellen Marie
Ane Brun iført adventscapsen. Foto: Ellen Marie Steen

Trigges av coverutfordringer

Ane Brun trenger vel neppe noen introduksjon for norske musikkelskere, men Christine ga henne likevel en særdeles passende sådan: «dobbel Spellemann-vinner og generelt råflink». I år har Ane sluppet hele to samleplater, som begge ble tatt godt imot av både publikum og anmeldere.

Ane Brun i studio hos Christine. Foto: Ellen Marie Steen.
Ane Brun i studio hos Christine. Foto: Ellen Marie Steen.

– Det har vært et veldig morsomt år, jeg har fått samlet alt som ligger i skapet.

Hos Christine har det blitt vanlig for de fleste studiogjestene å gjøre en cover av en annen artist, og Ane er selvfølgelig intet unntak. Hun er kjent for å være en dyktig tolker av andres materiale, noe Skavlan-publikummet nylig fikk oppleve da hun sang Beyoncé-kremlåten «Halo».

– Har du noen kriterier når du velger hvilke låter du skal gjøre en cover av? spør Christine.

– Det er litt tilfeldig, svarer Ane. – Noen ganger er det noen som ber om en cover til en spesiell anledning, men ellers velger jeg det selv. Da er det ofte noe ved låten jeg liker, enten det er tekst, melodi eller et riff, og så prøver jeg å skape noe ut fra det.

Til fredagens Christine-sending plukket hun ut klassikeren «Feeling Good», gjort kjent av Nina Simone, og i ettertid innspilt av alt som kan krype og gå av artister, fra Michael Bublé og Muse til Pussycat Dolls. Ane Bruns tolkning er å finne på Rarities-samlingen som kom ut tidligere i høst.

– Det er alltid en utfordring å forsøke å gjøre noe helt nytt med en låt som har blitt gjort så mange ganger, sier Ane. – Jeg blir litt trigget av det, og tenker på hvordan jeg skal gjøre det for å få den til å høres helt annerledes ut.

Liveutgaven av «Feeling Good» som Ane bød på hos Christine skiller seg i alle fall ut fra de mer pompøse versjonene der ute, med en langt roligere og sår tilnærming. Hør selv her:

Ane Brun Feeling Good

 

Hilde Louise og Ane gir hverandre en velfortjent fist bump etter å ha fremført juleduetten live. Foto: Ellen Marie Steen.
Hilde Louise og Ane gir hverandre en velfortjent «fist bump» etter å ha fremført juleduetten live. Foto: Ellen Marie Steen.

Juleduett i jazzformat

I likhet med Admiral P, tok Ane Brun med seg en god venn på adventsbesøk til Christine fredag ettermiddag. Med seg i studio hadde hun nemlig renessansekvinnen Hilde Louise Asbjørnsen, kjent som jazzsanger, revyartist og ikke minst humorsamarbeidet med Lene Kongsvik Johansen som duoen «Asbjørnsen & Joh.». Jentene er usikre på hvor lenge de har kjent hverandre, men vet det minst er tjue år. Samtidig påstår de begge at de er 28 år gamle, så muligens bør man passe seg for å ta alt for god fisk.

Hilde Louise Asbjørnsen byr på julestemning i pen jazzinnpakning. Foto: Ellen Marie Steen.
Hilde Louise Asbjørnsen byr på julestemning i pen jazzinnpakning. Foto: Ellen Marie Steen.

Selv om de har kjent hverandre lenge, har de kun jobbet med samme prosjekt én gang tidligere, da de begge var gjestevokalister for det svenske bandet Koop. Nå gjester Ane en låt på den ferske juleplaten til Hilde Louise, ‘Round About Christmas. Albumet består av jazzutgaver av kjente og kjære juleslagere, i tillegg til en nyskrevet låt signert Hilde Louise selv.

– Da jeg satt og skrev den i juni, hørte jeg Anes stemme i hodet mitt. Det gjør jeg ofte ellers også, sier Hilde Louise, og legger til at hun er veldig glad for at Ane ble med.

Ane påstår at hun ikke er så veldig «julete», men det skulle man slett ikke tro når man hører den lekne juleduetten «Christmas is a Lullaby». Med seg på piano hadde jentene Anders Aarum, som til daglig spiller med en rekke norske artister, og i jazzgruppen Funky Butt.

Hør Hilde Louise Asbjørnsen og Ane Brun synge «Christmas is a Lullaby» live her:

Hilde Louise Asbjørnsen og Ane Brun Christmas is a Lullaby