Christines jul: Cold Mailman

Christine serverer julestemning i liveformat også denne uken, og først ut var Cold Mailman. Se og hør deres cover av «Christmas Time is Here!»

Årets andre adventsuke er i gang, og Christine fortsetter å invitere flinke folk til studio for å spille julelåter og slå av en juleprat. I mandagens sending var det Bodøbandet Cold Mailman som stakk innom, og serverte førjulspresanger i form av sin egen «My Recurring Dream» og «Christmas Time is Here».

Gikk du glipp av forrige ukes adventsbesøk hos Christine? Du finner dem her!

Suksess med baby steps

Cold Mailman har lenge vært undergrunnsfavoritter, et anerkjent indiepopband bestående av godtfolk fra prosjekter som Lukestar og det legendariske hardcorebandet The Spectacle. Som Cold Mailman har de levert en stadig strøm av melodiøse popperler og knakende gode konserter i årevis. Tidligere i år fikk de endelig velfortjent oppmerksomhet både blant publikum og presse, med tredjeplaten Heavy Hearts.

– Det har jo heldigvis gått riktig vei, og ikke motsatt, sier vokalist Ivar. – Men det har gått med baby steps, og jeg synes egentlig det er ganske behagelig. Jeg hadde ikke visst hva jeg skulle gjøre med en hype om du kastet den i hendene på meg. Vi trives godt som underdogs.

Hør hele intervjuet og resten av mandagens Christine-sending her!

Cold Mailman-vokalist Ivar Bowitz på P3-besøk. Foto: Beate Grøndahl.
Cold Mailman-vokalist Ivar Bowitz på P3-besøk. Foto: Beate Grøndahl.

Juleverksted i studio

I studioet der Christine inviterer til adventsbesøk, er det allerede satt opp et juletre. Dessverre er det ikke pyntet ennå, så Cold Mailman-gjengen måtte ta glitterlimet fatt og lage litt julepynt. Blant annet valgte Ivar å lime et nisseglansbilde på et hvitt kort, mens bassistbroren Martin imponerte Christine voldsomt med sin flettede hjertekurv.

Som alle de andre adventsgjestene Christine har hatt besøk av i desember, fikk også Cold Mailman-gjengen velge en julesang å spille live.

Bassist Martin Bowitz imponerte med kurvflettingferdigheter. Foto: Beate Grøndahl.
Bassist Martin Bowitz imponerte med kurvflettingferdigheter. Foto: Beate Grøndahl.

– Vi var innom flere ønsker fra bandmedlemmer, sier Ivar. – Blant annet var det én som ville spille «O helga natt», men han skal få være anonym.

– Jeg var også inne på tanken i starten, innrømmer tangenttraktør Catharina, før Christine forsikrer at det ikke er noe å skamme seg over, ettersom selveste Hanson-brødrene har spilt den inn.

– Ho mamma hater den så intenst at hun hadde gjort oss arveløse hvis hun hørte oss spille den på riksdekkende radio, tror Ivar. – Da blir det ikke noe home for Christmas this year.

Valget falt til slutt på «Christmas Time is Here», en låt fra det ikoniske julealbumet til Vince Guaraldi, mest kjent som soundtracket til den udødelige Knøttene-episoden «A Charlie Brown Christmas». Det var gitarist Torbjørn som foreslo den, fordi det er den tristeste julesangen han kunne tenke seg.

– I tillegg er det litt fint at den ikke har et religiøst budskap, men bare handler om nestekjærlighet, sier Ivar, før bandet tar fatt på juleklassikeren. Resultatet kan du se og høre i videoen øverst i saken!

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Cold Mailman live hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.
Cold Mailman live hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.

Jakten på kjærligheten

Cold Mailman har begynt å få skryt og oppmerksomhet også i utlandet, og Christine lurer på hvorfor nordmenn flest blir kjempestolt hver gang våre landsmenn blir lagt merke til utover landegrensene.

– Det er nok et lillebrorsyndrom, sier Ivar. – Vi har alltid vært små i populærkulturell sammenheng, og har ikke så mye å vise til, så når noen får oppmerksomhet, blir det stort. Pluss at vi ikke er så mange mennesker her, så for vår del merker vi at vi har et vel så stort publikum i utlandet som i Norge. Det er ikke plass til så sinnssykt mange band her i landet.

Keyboardist Catharina Sletner i studio hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.
Keyboardist Catharina Sletner i studio hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.

Én av grunnene til at Cold Mailman har fått en del oppmerksomhet i utenlandske blogger og musikkpresse det siste året, er den fantastiske musikkvideoen til singelen «My Recurring Dream». Den fascinerende videoen er regissert av André Chochron, som også lagde den nyskapende stop-motion-videoen til «Time is of the Essence».

– Låten handler om noe så tabloid og TV2-aktig som «jakten på kjærligheten», sier Ivar. – Man svever rundt, i metaforisk forstand, og leter etter kvinnen i sitt liv. Når det føles som om man har klart det, så har man ikke det likevel. På nytt og på nytt våkner man opp til en ny virkelighet.

– Kunne du ha vært med i Jakten på kjærligheten selv? spør Christine.

– Nei, nå har jeg jo funnet kvinnen i mitt liv. Jeg fant henne rett etter at jeg skrev denne låten, sier Ivar, og skuffer dermed hordene av kvinnfolk som øynet håp og sporenstreks begynte å lime nisseglansbilder på kjærlighetsbrev adressert TV2.

Se Cold Mailman spille «My Recurring Dream» live hos Christine: