Christines jul: Ine Hoem og Veronica Maggio

Adventsfeiringen fortsetter hos Christine, med livemusikk fra artister i julehumør. Hør og se Ine Hoem og Veronica Maggio live her!

Julestemningen har inntatt P3 for fullt, og Christine inviterer kjente og kjære artister til studio i håp om å spre den lune adventsfølelsen til lytterne. I onsdagens sending var Ine Hoem på besøk, og bød på førjulspresanger i form av sin egen «When We Collide» og en lekker liveversjon av juleklassikeren «Walking in the Air».

Den svenske popdronningen Veronica Maggio har tatt hverdagen fatt etter å ha fått æren av å dele ut en pris på P3 Gull, og også hun tok turen innom Christines studio. Der spilte hun både en egen låt, og en nydelig cover av norske Highasakite.

Her kan du oppleve alle adventsbesøkene hos Christine om igjen!

Inspirert av The Xx

Ine Hoem er kanskje mest kjent som vokalist i det sjangeroverskridende bandet PELbO, men har også solid solomateriale å by på. Hun skriver låtene selv, men får drahjelp av et knippe dyktige musikere i prosessen.

– Musikerne jeg har med meg bidrar med sine ting, og har absolutt vært med på å prege soundet. Men låtene er stort sett ganske ferdige når de kommer på bandøvelse, så jeg må bare stole på at de er bra nok.

– Er du blant dem som synger låtidéer inn på mobilen, og utvikler dem senere? spør Christine.

– Jeg kan skrive idéer til en tekst, og så spille inn en tulletekst med piano på mobilen. Men som oftest henter jeg en idé fra en annen låt, som man kanskje ikke nødvendigvis hører til slutt. For eksempel er «When We Collide» veldig inspirert av intro-låten fra den nyeste The Xx-platen. Jeg syntes gitarlyden var så innmari fin, så jeg hadde veldig lyst til å få den inn i låten. Man må stjele på en veldig sofistikert måte.

Se Ine Hoem spille «When We Collide» live hos Christine:

Booket til by:Larm

Ine Hoem skal opptre på neste års by:Larm, og gleder seg til å spille på den trivelige bransjefestivalen i Oslo.

– Det er en litt sånn happening, ikke bare for folk som bor i Oslo. Jeg synes det er utrolig gøy å bli plukket ut, det har jeg hatt lyst til i mange år.

Christine delte ut festivalbilletter til lyttere som sendte inn sin drømme-line-up for by:Larm i løpet av sendingen, og Ine fikk også avsløre hvem hun kan tenke seg å se på festivalplakaten.

– Jeg har veldig lyst til å se Mø. Hun spilte vel der i fjor, så jeg ligger kanskje litt etter alle andre, sier Ine, og nevner også Röyksopp og Björk blant favorittene.

Selv holder Christine en knapp på den svenske rapperen Abidaz, som nettopp har gitt ut et album, blant annet gjestet av vår alles kjære synthpopheltinne Robyn.

Her kan du høre hele intervjuet, og resten av onsdagens Christine-sending!

Senker tempoet med juleklassiker

Christine oppfører seg relativt nissete for tiden, og påstår at hun opplever julestemning for første gang i år. Allerede på søndag dristet hun seg til å sette opp juletre i stuen, og nå deler hun ut musikalske førjulspresanger til lytterne hver dag. Da Ine Hoem var på besøk, lurte hun på om også Ine har gått i gang med adventsfeiringen.

Ine Hoem live hos Christine. Foto: Kent Kampesveen.
Ine Hoem live hos Christine. Foto: Kent Kampesveen.

– Jeg hang opp julestjernen min i går, men det er det eneste jeg har gjort så langt, sier Ine. – Og så har jeg bursdag 19. desember, så jeg må planlegge bursdag og familieselskap. Jeg prøver alltid å sette ned tempoet litt i desember, men får det aldri til før på julaften.

Julesangen Ine har valgt å spille live hos Christine, er også en som passer godt til å senke tempoet og roe seg ned med i julestria. Den utvalgte julelåten er hentet fra den ikoniske scenen i animasjonsfilmen The Snowman, der en liten gutt flyr rundt over en snødekket by sammen med sin trivelige snømannkamerat.

– Var det lett å velge hvilken julesang du skulle spille? spør Christine.

– Jeg hadde tenkt å spille inn denne til Alternativ Julekalender i fjor, men fikk beskjed om at det var mange som hadde spilt den inn før meg. Derfor benytter jeg anledningen nå. Siri Nilsen har gjort en versjon av den som jeg synes er veldig fin, så det er egentlig der jeg har hentet idéen fra.

– Jeg vet at det er mange som er ihuga fans av The Snowman, så jeg håper de blir fornøyd med min versjon, sier Ine. Det er jo opprinnelig en lys guttetenor som synger den.

Ine hadde nok ingen grunn til bekymring, for hun leverte en aldeles nydelig versjon av juleklassikeren live hos Christine. Sjekk den ut selv i videoen øverst i saken!

Julemiddag og låtskriving med Veronica Maggio

Veronica Maggio er også i gang med juleforberedelsene, og gleder seg til å invitere hele familien på julebesøk med tradisjonell svensk juleskinke, sild og Janssons frestelse.

Veronica Maggio i studio hos Christine. Foto: Kent Kampesveen.
Veronica Maggio i studio hos Christine. Foto: Kent Kampesveen.

– Jeg og kjæresten skal lage julemiddagen sammen. Det føles veldig voksent.

De fleste har nok fått med seg kjempehiten «Sergels Torg» fra Veronicas nyeste album, Handen i fickan fast jag bryr mig. Den er bare én av mange i backkatalogen hennes som dreier seg om kjærlighetssorg, og Christine lurer på om det er vanskelig stadig å skulle skildre triste temaer gjennom låttekster.

– Jeg synes det er vanskeligere å skrive tvers igjennom positive og glade låter. Det har jeg bare lykkes med én gang, og det var på «Jag kommer». Da bestemte jeg meg for at «nå får det være nok, nå må jeg lage en glad og positiv sang». Jeg gjør ofte det når jeg skriver låter, har en mission og bestemmer meg for en vinkel jeg vil få frem.

Den såre, men akk, så nydelige «Sergels Torg» har falt i smak hos mange P3-lyttere, og da Veronica besøkte Christine spilte hun en akustisk versjon live i studio.

Hør Veronica Maggio spille «Sergels Torg» live hos Christine her:

Veronica Maggio Sergels Torg (live hos Christine)

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Maggio covrer Highasakite live hos Christine. Foto: Kent Kampesveen.
Maggio covrer Highasakite live hos Christine. Foto: Kent Kampesveen.

Falt for Highasakite

I forkant av besøket, ba Christine Veronica om å plukke ut en P3-låt å gjøre en cover av, og valget falt på norske Highasakites «Since Last Wednesday».

– Jeg har aldri hørt dem før, men syntes de var superbra.

– Er det vanskelig å synge låten? spør Christine.

– Den er litt vanskelig, men veldig fin. Det er alltid vanskelig å gjøre en cover av låter man synes er bra, og sørge for at man yter dem rettferdighet. Men jeg skal gjøre mitt beste!

Hør Veronica Maggio spille en cover av Highasakites «Since Last Wednesday» her:

Veronica Maggio Since Last Wednesday (live hos Christine)