Christines jul: Kodaline live

Christine feirer tiden fram mot jul med en drøss musikalske gjester i høytidsstemning. Først ut: Irske Kodaline og deres lystige liveversjon av «Jingle Bells». Se video her!

Det er desember, og Christine er i adventshumør. Hun vil selvfølgelig dele julegleden med sine kjære lyttere, og i hver sending frem til jul skal hun åpne en ny liveluke i Christines julekalender. Band og artister fra fjern og nær flokker til P3, for å spille både egne låter og juleslagere live i studio. Først ut var irske Kodaline, som var i Oslo mandag for å spille på Parkteatret, og stakk innom Christine-sendingen tidligere på dagen.

Med syk vokalist var det kun tre medlemmer av Kodaline-kvartetten som kunne stille i studio. Det la slett ingen demper på stemningen, for Vinny, Jason og Mark var sporty nok til å ta over mikrofontjenesten for anledningen. Bandet bød på en gjennomtrivelig liveversjon av juleklassikeren «Jingle Bells», og klinte like gjerne til med verdenspremiere på en splitter ny utgave av «One Day», åpningssporet på debutplaten In a Perfect World.

Se flere liveopptredener hos Christine her!

Kodaline spiller "Jingle Bells" live hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.
Kodaline spiller «Jingle Bells» live hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.

Lyden av 2013

Som vanlig hos Christine fikk gjestene vise frem kunst og håndverk-skillsene sine, og naturligvis ble det juletema over mandagens håndarbeidstime. Foret på julebrus og pepperkaker, tok guttene glitterlimet fatt og lagde lekre julekort, selv om de påpekte at de er mannfolk og dermed ville slite med å svare på spørsmål mens de pyntet kortene.

– Det er så vidt jeg klarer å gå og puste samtidig, sier Jason.

Kodaline-trommis Vinny May stortrivdes i studio med julebrus, pepperkaker og glitterlim. Foto: Beate Grøndahl.
Kodaline-trommis Vinny May stortrivdes i studio med julebrus, pepperkaker og glitterlim. Foto: Beate Grøndahl.

Kodaline-karene klarte likevel å konsentrere seg om spørsmålene fra Christine, blant annet om det faktum at BBC i fjor utropte dem til et av bandene som ville stå for «the sound of 2013».

– Det hjalp oss en god del i starten av året, og gjorde navnet vårt kjent for mange. Samtidig må man følge det opp ved å gi ut god musikk, sier bandet, som kjenner igjen et av navnene på den nylig slupne listen for neste år.

– Luke Sital-Singh varmet opp på turnéen vår, og han er fantastisk.

– Hva har vært «the sound of 2013» for dere? spør Christine.

– Vi likte den Lorde-sangen, sier bandet, og sikter selvfølgelig til «Royals». – Og så ble den en kjempehit. Sånn tenker vel alle når de finner noe nytt – «jeg kjente dem før de ble store».

Kodaline-guttene trekker også frem James Blake-, Queens of the Stone Age-, Tame Impala- og Arctic Monkeys-albumene som favoritter, og lot Christine slippe til for å skryte litt av sin favorittlåt fra året som har gått – Rhyes «Open». I tillegg nevnte bandet låten man absolutt ikke kommer utenom når musikkåret skal oppsummeres, nemlig Ylvis’ «The Fox».

Her kan du høre Kodaline og Christine snakke om musikkåret 2013, og resten av sendingen i sin helhet!

Gammel låt i ny utgave

Mens de var i studio, bød Kodaline-guttene på en aldri så liten verdenspremiere. Åpningssporet på In a Perfect World skal gis ut som singel, men i en ganske annerledes versjon enn den man finner på fullengderen.

– Publikum reagerte på liveversjonen på en måte vi ikke forutså, og da vi fikk sjansen til å gå i studio igjen, spilte vi den inn på nytt. Denne versjonen er raskere, og høres rett og slett bedre ut.

Lytterne så ut til å være enige etter å ha hørt den for første gang i Christine-sendingen. SMS-ene trillet inn, og til bandets store begeistring meldte én av dem «Holy fucking Jesus Christ, for en rå sang».

Gitarist Mark Prendergast hygger seg på juleverksted hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.
Gitarist Mark Prendergast hygger seg på juleverksted hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.

Bjelleklang

Da bandet skulle plukke ut en julelåt å spille live hos Christine, falt valget opprinnelig på glamrockbandet Mud. Deres juleslager «Lonely This Christmas» fra 1974 har en glamorøs musikkvideo som garantert gir deg julegrøsninger, og ble behørig beskrevet av Christine og studiogjestene. Planene falt i fisk da vokalist Stephen Garrigan ble syk, og de gjenværende Kodaline-medlemmene måtte finne på noe nytt på sparket.

– Mud-låten er en ganske mørk og langsom julelåt, men nå spiller vi «Jingle Bells» i stedet, sier bandet, og oppfordrer alle lytterne til å stemme i for i det hele tatt å få låten til å høres bra ut.

Det var strengt tatt ingen grunn til bekymring, for «Bjelleklang» har sjeldent hørtes triveligere ut enn i liveversjonen Kodaline-karene serverte. Sjekk ut resultatet i videoen øverst i saken!