Christines jul: Lars Vaular, Kaveh og OnklP

Lars Vaular prater om jul, Kaveh covrer Klovner i Kamp, og han og OnklP spiller «Snufs». Julestemning på hiphopvis i Christines julaften-sending!

Gjennom hele adventstiden har Christine invitert kjente og kjære artister til studio for juleverksted, adventsprat og liveversjoner av mer eller mindre kjente juleslagere. Og hva er vel bedre på selveste julaften enn en presang bestående av tre rappere? Lars Vaular var innom studio for å tipse om litt god julemusikk fra en noe avdanket r’n’b-heltinne, mens Kaveh og OnklP stilte i studio med gavesekken full av godlåter.

Har du gått glipp av noen av live-julesangene hos Christine? Frykt ikke, du finner alle her!

Kaveh live hos Christine. Foto: Aron Eskeland.
Kaveh live hos Christine. Foto: Aron Eskeland.

Julestemning med Mariah Carey

Julestria kan være stressende, og selv på julaften raser folk rundt og saumfarer butikker, bensinstasjoner og det som verre er for julegaver i siste liten. Lars er en laid-back fyr, og har selvfølgelig et par tips i bakhånd for å stresse ned og la roen senke seg.

– Jeg hører på Mariah Carey og Toni Braxton. Da jeg var ung, kjøpte jeg Mariah Careys juleplate. Mest fordi jeg syntes hun var jævlig digg. Når jeg skal ha litt julestemning, setter jeg på litt sånn jente-r’n’b fra nittitallet.

Hør resten av intervjuet og sendingen i sin helhet her!

– Julen blir viktigere

Lars er småbarnsfar, og tok med seg den han omtaler som «direktøren for det hele» til studio. Sønnen Wilfred er så glad i julen at han levde på klementiner en hel uke, og hygget seg i studio ved å leke med tastaturet.

Lars Vaular på Spellemann 2012. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Lars Vaular på Spellemann 2012. Foto: Tom Øverlie.

– Dette er den første julen han er bevisst, sier Lars noe overdrevet. – Jeg tror han kommer til å kose seg med å få et par ting. Spesielt pakkepapir, det er veldig gøy. Gaven er ikke alltid så viktig.

– Er julen fortsatt viktig for deg, da? spør Christine.

– Ja, nå blir den viktigere og viktigere, sier Lars. – Etter et par harde år ute i kulden, begynner det å gå seg til.

Lars har skrevet en låt som heter «Julaften», og handler om nettop dét – ikke å føle julestemning på julaften. «Julaften» er å finne på Helt om natten, helt om dagen, som høstet en femmer på terningen av P3s anmelder Trine Sollie i 2010. Det samme gjorde albumet han ga ut i høst, av hiphop-connoisseur Ali Soufi. 1001 hjem havnet også på førsteplass i musikkredaksjonens kåring av årets beste norske album.

Kaveh og OnklP

Denne høsten har vært nokså heftig for Kaveh. Rapperen har sluppet EP-en Hjertet kommer først, og radiohiten «En av dem», som han for øvrig gjorde en knallversjon av sammen med Sandra Lyng i Christines premieresending. I tillegg spilte han samme låt under P3 Gull-showet, da han sammen med Lars Vaular og Arif bød på en oppvisning i norsk hiphop anno 2013.

OnklP spilte "Snufs" sammen med Kaveh. Foto: Aron Eskeland.
OnklP spilte «Snufs» sammen med Kaveh. Foto: Aron Eskeland.

Nå er han aktuell med den ferske singelen «Snufs», som handler om kokain – derav tittelen. Den gjestes av OnklP, som ifølge Kaveh var den eneste av rapperne han vurderte som var sporty nok til å stille opp på en låt om den slags knark.

– Det er jo en anti-drug-låt, men folk er kjappe til å trekke konklusjoner, så jeg skjønner hvorfor folk sweater med å gjøre det, sier OnklP.

– Er kokain kontroversielt i 2013? spør Christine.

– Kanskje ikke, men det er fortsatt ikke kult, svarer OnklP. – Hvis du løper rundt og sier at det er dritfett, er du kanskje kontroversiell. Men å snakke om det, tror jeg er greit. Jeg tror Kaveh bare gir en statusrapport fra gaten, rett og slett.

Guttene spilte låten live i studio, og video fra opptredenen kan nytes nederst i saken.

Se flere liveopptredener hos Christine her!

Kaveh med teksthjelp fra mobilen på "Et juleevangelium". Foto: Aron Eskeland.
Kaveh med teksthjelp fra mobilen på «Et juleevangelium». Foto: Aron Eskeland.

Et juleevangelium fra Kaveh

Forrige gang Kaveh var hos Christine, ble det en del flørting mellom rapperen og sangfuglen Sandra. Nå ryktes det at hun ikke er singel lenger, men Kaveh er glad på hennes vegne, og ikke bitter for at det ikke ble de to.

Kaveh i studio hos Christine. Foto: Aron Eskeland.
Kaveh i studio hos Christine. Foto: Aron Eskeland.

– Jeg har mange baller i luften, sier Kaveh, og legger raskt til at han sikter til kvinnelige sådan.

I likhet med de fleste som har vært innom Christines studio i adventstiden, fikk Kaveh plukke ut en julelåt å spille live. Valget falt på Klovner i Kamps «Et juleevangelium».

– Jeg ville ikke komme hit og være superjovial og halvcorny, jeg ville på en måte bevare en kul nerve i det, sier Kaveh. – Det var da jeg snublet over denne Klovner i Kamp-låten, som jeg alltid har elsket.

Kaveh har skrevet et nytt vers til det som har blitt en juleklassiker for mange nostalgiske Klovner i Kamp-fans. Sjekk ut resultatet i videoen øverst på siden!

Se Kaveh og OnklP spille «Snufs» live hos Christine: