Clutch-konsert avlyst

Clutch måtte avlyse konserten på Stavernfestivalen.

Mange rockehjerter brast antagelig da de fikk vite at Clutch sin planlagte konsert under Stavernfestivalen var blitt avlyst. Festivalen går av stabelen fra 11. til 13. juli og festivalen ga for en tid tilbake beskjed om at konserten med Maryland-rockerne er blitt innstilt.

Amerikanske Clutch er for tiden aktuelle med albumet Earth Rocker som av P3-programmet Pyro blir omtalt som deres til nå beste. Foto:Promo.
Amerikanske Clutch er for tiden aktuelle med albumet Earth Rocker som av P3-programmet Pyro blir omtalt som deres til nå beste. Foto:Promo.

Live Nation bekrefter

Bandet ble tidligere i år stoppet på Svinesund, der tollere fant 100 gram marihuana i bussen deres. De fikk da forenkla forelegg to av bandets medlemmer ble utvist fra Norge i to år.

Bandet fikk likevel den gang gjennomføre den planlagte konserten på Parkteatret i Oslo og Asbjørn Slettemark fortalte oss etterpå hvordan det hadde vært.

Live Nation, som er ansvarlig for booking av konserter med bandet i Norge, bekrefter nå overfor P3.no at avlysningen i Stavern henger sammen med den tidligere utestengelsen, som av rettsvesenet ble endelig bekrefta i april.

Da de ble stoppa på Svinesund i februar hadde de norske tollerne mulighet til å utvise rockerne fra hele Europa, men fant at dette kanskje var noe urimelig.

– Men dette er musikere, og vi anså det som urimelig strengt å hindre dem fra konsertvirksomhet i hele Europa på grunn av dette, sa politiadvokat Øystein Rusnes til NRK.no.

Bandet beste så langt?

Clutch ga tidligere i år ut Earth Rocker som av Pyro blir omtalt som deres muligens beste studioalbum så langt.

– Earth Rocker er en åpenbaring av solid rock. Punktum. En plate du blir helt nødt til å ha i samlingen, skrev programmet på sine sider da de loddet ut utgivelsen på cd og vinyyl.

Clutch, «Earth Rocker»: