Daft Punk slår rekord

Fransk house-duo er høyaktuell med sporet «Get Lucky» – nå opplever de stor suksess.

Daft Punk på Tron-promotur i 2010. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Frazer Harrison)
Daft Punk på Tron-promotur i 2010. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Frazer Harrison)

Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo, den ansiktsløse house-duoen Daft Punk, har forbigått Spotify-rekorden på antall lyttinger på slippdagen med deres nye singel «Get Lucky».

Topper i USA og Storbritannia

Sporet er franskmennenes første singel på hele åtte år. Men nå gjør de sitt inntog nok en gang med strømming-rekorden. I USA topper «Get Lucky» – som du hører lenger ned i saken – den forrige rekorden som Macklemore satte med landeplagen «Thrift Shop», mens i Storbritannia slo låten den forrige rekordholderen som var Bastilles «Pompeii».

Men eksakte lyttingstall på rekorden hos den svenske musikktjenesten som startet opp i 2006, er fremdeles ikke lagt frem.

Se Zawadi covre «Thrift Shop» i Popsalongen

– Kan bli det største albumet i år

Disco-sporet «Get Lucky», som har både refrengkongen Pharrell Williams og hitmaskinen Nile Rodgers på kuttet, ble sluppet på forrige uke etter en lang og intensiv promoteringsturné for Random Access Memories, det forestående Daft Punk-albumet.

Utgivelsen blir duoens første studioalbum siden 2005-utgivelsen Human After All, men de robotbekledde karene sto også bak lydsporet til filmen Tron: Legacy fra 2010. Myteomspunne Daft Punk har produsert store hits som blant annet «Harder, Better, Faster, Stronger», «Around the World» og «One More Time».

Hør Daft Punk i Spotify

– Robotene beviser nok en gang at de er innovatører. Ikke kun med deres nye musikalske retning og de fornemme samarbeidspartnerne, men også med tanke på omfanget på album-kampanjen. Vi forventer at albumet kommer til å bli en av de større, om ikke det største, albumet på Spotify i år, sier Will Hope fra musikktjenesten.

Hør «Get Lucky»: