Dagny spiller på P3 Gull

Hun fikk kanskje treer i musikk på ungdomsskolen, men det ble noe ut av Dagny òg. Vi ble litt bedre kjent med den P3 Gull-aktuelle artisten.

Ikke bare er Dagny en artist med dansevennlige og relaterbare låter i katalogen, hun er også sjukt flink til å svare på spørsmål.

Vi slo av en prat med dama bak «Used To You», låta hun skal fremføre på årets P3 Gull den 24. november. Les deg opp på hva som gjør Dagny flau og hvilken musikk hun hører på om dagen:

Hva er det viktigste i jobben din?
Driv. Positiv energi. Den positive energien bare er der, selv om det høres teit ut. Mamma sier at jeg har vært blid siden den dagen jeg ble født. ? Det er ikke alltid man klarer det, men man må fokusere på det, og omringe seg med folk som gir deg positiv energi.

Positiv energi er viktig for Dagny. Foto: Kim Erlandsen

Hva ville vært ditt ultimate sceneshow? Ingen grenser!
Jeg skulle gjerne hatt en sånn sirkuskanon som skyter folk ut og avslutte showet med at jeg blir skutt ut av den i stedet for konfetti. Og så ønsker jeg meg svevende scener. Hvert bandmedlem er på hver sin svevende scene. Og alt skal være rosa, min favorittfarge.

Hva betyr P3 Gull for deg?
Jeg er P3 Gull-nerd. Det er så kreativt og imponerende, alltid wow-faktor. ? Det er så viktig å sette fokus på norsk musikk, både nye og etablerte. Mest av alt er det så utrolig kjekt når man får samla alle i bransjen og hengt sammen. Mange man har forhold til som man ikke får sett så ofte. Det blir alltid en heidundrende fest.

Om du kun kunne spille én av dine egne låter resten av livet, hvilken ville det vært og hvorfor?
Jeg har lyst til å svare «Used To You», jeg elsker den låta. Produksjonsmessig er den veldig der jeg vil være og teksten rører noe ved deg. Men når vi er på scenen så er det viktig å få med publikum, så jeg burde heller velge en som skaper allsang. Kanskje «Backbeat», den har masse energi. Den føler jeg virkelig folk slipper seg løs til, og man kan blinke masse med scenelysa. Jeg har allerede spilt den i tre år, og jeg er fortsatt ikke spesielt lei av den. ?

På P3 Gull skal du spille «Used To You». Er det noe du har blitt vant til nå som du ikke var vant til før?
Jeg har blitt vant til å bo i koffert, det har jeg faktisk blitt ganske god på. Bare å ringe meg hvis folk trenger tips. Og så har jeg blitt vant til å ha folk rundt meg cirka 24 timer i døgnet. Det er ikke snakk om noe alenetid. Nå skal jeg snart flytte inn med søsteren min og kjæresten hennes som spiller trommer i bandet også. Vi er et skikkelig trekløver. Betal for én, få to med på kjøpet.

Hva tar du deg alltid tid til?
Å snakke med folk. Jeg er glad i å snakke med folk, og jeg synes ikke at man skal ha det så travelt i livet at man ikke kan stoppe opp og ta seg tid til andre. Stoppe opp og se opp fra telefonen. Det tar jeg meg alltid tid til. ❤️

Dagny tar seg alltid tid til å snakke med folk. Foto: Kim Erlandsen

Hvilken overskrift skulle du ønske stod på forsiden av avisene i dag?
Det må være «All plastproduksjon blir forbudt» eller noe sånt. Plastposer. Plastflasker. Akkurat som om vi ikke har rent vann i springen i Norge! Det hadde vært fint å se strengere tiltak selv om det krever tilvenning. Jeg blir trist av å se hvordan den driten, unnskyld språket, ødelegger havet. Og ikke minst dyrelivet. Fisker som blir kvalt av plastposer og dør i sitt eget habitat, det gjør meg nitrist. ?

Hva gjør deg stolt?
Jeg blir stolt av teamet mitt og den jobben de gjør. Som Juna, søsteren min, som ble kastet inn i jobben som manager, og har stålkontroll. Vi har en mentalitet i gruppa at når vi reiser rundt så er vi hyggelige å ha med å gjøre, og da blir jeg stolt når jeg ser at de folka jeg har rundt meg gjør gode handlinger og viser at de tar vare på folk rundt seg. Det tror jeg gjør en forskjell for de vi møter.

Hva gjør deg flau?
Når jeg rødmer. ? Jeg har enkelte rødmedager der det ikke skal mer til enn at folk sier hei og så rødmer jeg. Da blir jeg så klar over at jeg rødmer og så rødmer jeg enda mer. Ellers klarer jeg å flire vekk det meste. Jeg krasjer i ting hele tida og er egentlig ganske klumsete. Og jeg blir flau hvis jeg blir tatt for å ikke ha gjort noe jeg sa jeg skulle gjøre. For eksempel å glemme og følge opp noe, og så går det to uker uten at jeg har gjort det…

Hvordan ser Spotify-historikken din ut om dagen?
Robyn er jo tilbake. Det nye albumet gror på meg, men jeg er bare så glad for at hun er tilbake, og jeg elsker produksjonene. Dessuten har jeg fått helt dilla på Phoenix igjen, Lisztomania er det ultimate albumet. Robyn og Phoenix er en god blanding av ting som jeg inspireres av. Hvis jeg går på gata og hører på det så danser jeg meg avgårde. Og det blir jeg IKKE flau av.

Hva hører du på som du tror overrasker folk mest?
Det må være Andrea Bocelli, eller Titanic-soundtracket. Jeg er også en sucker for 90talls-klassikere. Og Bad Day av Daniel Powter. Når man setter den på så er alle så forbanna med. Det er noe med den tida, episke poplåter som treffer deg på akkurat de rette stedene.

Topp fem musikkopplevelser siste året?
1. Hele turneen i vinter var et stort høydepunkt for meg, for det var min største headliner-turné.
2. Gabrielle på Verven-festivalen var en jævla fin opplevelse.
3. Å headline Rakettnatt i Tromsø, hjembyen min. ? Torget var helt fullt av folk og det var topp stemning. Dessuten var det den største produksjonen vi har hatt.
4. Å spille i operaen med KORK, helt surrealistisk opplevelse. Føltes ut som jeg var på scenen i 10 sekunder og at låta gikk dobbelt så fort, for jeg hadde så mye adrenalin i kroppen.
5. Vi var nettopp på Europa-turné med Lemaitre, og på siste konsert ble hele bandet vårt med på scenen på siste låta. Det var dobbelt opp med alle instrumenter og vi spilte «Closer», deres største låt. Det føltes ut som å være en gjeng kompiser som hang på et øvingslokale sammen og jamma.

Hvilke instrumenter må til for å lage den ultimate musikken?
Tromme. Jeg bare elsker trommer. Jeg burde jo egentlig vært trommis. Elsker å få i gang en kul trommevibb. ?

Hvilket århundre ville du helst vært artist?
Vi skal lenger tilbake enn 90-tallet på denne, for jeg elsker stilen rundt 70-tallet. Mick Jagger og den gjengen der i superkule dresser. Mye kul rock’n roll. Alle så så jævlig stilige ut. ?

Hva gjør man for å ha det gøy i Tromsø?
Drikke øl på Blårock. Og bade i havet, men da må du ha litt guts for å gjøre det.

Dagny skal spille på P3 Gull 2018. Foto: Kim Erlandsen

Hvilket spørsmål har du aldri noensinne blitt stilt?
Jeg har blitt spurt om mye rart, men aldri hvordan karakterer jeg hadde på skolen.

Hva er svaret på det spørsmålet?
He he he. ? På ungdomsskolen fikk jeg treer i musikk, og det var det som pusha meg til å plukke opp gitaren og starte ordentlig med musikk. Jeg gikk musikklinja på videregående og fikk sekser på sangeksamen, det er jeg stolt av. Jeg var jo grei på skolen, men jeg var veldig opptatt med andre prosjekter som ikke hadde noe med skolen å gjøre. Og det ble faen meg noe ut av meg òg.

Se Dagnys opptreden fra P3 Gull 2018:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YEiyowGUq_w&w=560&h=315]