– Skjelt ut og kalt rasshøl

Umiddelbare reaksjoner da Kristian Valen skiftet kjærestestatus på Facebook. Live Nelvik er den nye dama. Men ikke egentlig.

Det er ikke bare enkelt å være dama til Kristian Valen. Det fikk P3morgens Live Nelvik erfare da hun datet komikeren i forbindelse med sin nye tv-serie Dama til…

Til høsten får du nemlig se programlederstjernen prøve seg som kjæresten til åtte forskjellige kjendismenn.

– Jeg skal, på vegne av norske kvinner, finne ut hvordan det er å være dama til åtte profilerte norske menn. Syns nesten det var litt rart at ingen hadde tenkt på det før, sier Nelvik.

Serien tar utgangspunkt i den lange listen med kriterier som jenter har til sin potensielle kjæreste.

– Du kan spørre hvilken som helst jente om hvordan de vil at kjæresten sin skal være, og du vil alltid finne de samme kriteriene, kanskje bare i forskjellig rekkefølge: Snill, omtenksom, morsom, renslig, økonomisk, omsorgsfull, inkluderende, trofast, ærlig osv.

Mennene Live skal være dama til er plukket ut i forskjellige sjangre. Til nå har hun prøvd seg som kjæresten til komiker Kristian Valen, hiphopartist Pål «OnklP» Tøien og håndballspiller Kristian Kjelling.

Live dro helt til Danmark for å være kose seg i sofaen som kjæresten til Kristian Kjelling.
Live dro helt til Danmark for å være kose seg i sofaen som kjæresten til Kristian Kjelling.

Hvor dypt inn i kjærestetilværelsen går du? Er det dusjing sammen for eksempel?
– Jeg kan godt dusje med dem jeg, men jeg tror ikke de blir med på det. Så dusjing har vi i hvert fall hoppet over til nå.

For å teste hvordan de ulike mennene måler seg opp mot kriteriene, skal de gjøre typiske kjæresteting sammen.

Ta eksklusiv sniktitt på Live som tester kjæresteposisjoner i sofaen med Kristian Kjelling:

Noe av det Kristian Valen fikk bryne seg på som kjæresten til Live var skifte av status på Facebook.

– For man er jo ikke ordentlige kjærester før man er kjærester på Facebook, så da ble vi kjærester der, påpeker programlederen.

Men det gikk langt fra ubemerket hen at Valen byttet fra singel til in a relationship with Live Nelvik.

– Etter at Live «tvang» meg til å skifte status var pressen på tråden med en gang. Og jeg ble skjelt ut på telefonen og kalt rasshøl av noen. Så da fikk hun se hvordan småting som det der kan få store konsekvenser, sier Valen.

– Jeg tror man skal forvente å få en del presse på seg hvis man er kjæresten til Kristian Valen, legger Live til.

Men hvordan er Kristian som kjæreste?
– Han er ganske snill og veldig morsom. Det overrasket meg litt egentlig, hvor gøy det er å være sammen med han. Han jobber veldig mye, er opptatt av stayups, leser ikke bøker og er veldig spandabel og handy. Minuset er at han har veldig mange krav til hvordan man skal være, sier Nelvik.

Se også: Kristian Valen som gjest i Trygdekontoret

Valen er enig i at han kan være en krevende kjæreste.

– Jenta må først og fremst ha en forståelse for det jeg jobber med, for jeg ser ikke på det som en jobb. For meg er det en livsstil og det er mange ulemper ved det. Jobben går nesten alltid først.

Under opptaket av tv-serien tok allikevel det ferske kjæresteparet seg tid til en tur på skytebanen:

Date på skytebanen. (Foto: Heidi Rode)
Date på skytebanen. (Foto: Heidi Rode)

Hvordan er Live som kjæreste?
– Live virker som en kjempekul jente og jeg tror hun kunne blitt en jævlig god kompis av meg. Hun tar ikke seg selv så høytidelig. Men jeg har litt for mye testosteron kontra det hun tør å være i kontakt med sin kvinnelige side, til at vi kunne vært noe kjærester. Jeg prøvde å jobbe litt med håret hennes, foreslo noen stay-ups og litt sånn, men det ville hun ikke.

Live er kjapt ute og forsvarer seg selv:

– Jeg slengte meg litt i stripperstanga du har i stua da.

Selv om man kanskje skulle tro at det var et greit opplegg å bare få en kjæreste på døra uten å måtte gå igjennom hele prosessen i forkant, så er ikke Valen helt enig i det.

– Jeg har jo aldri hatt noe sånn love at first sight-opplevelse, og har aldri gått på date før, og det var veldig uvant å bare hoppe rett ut i noe og bli kjent med noen sånn over natten. Det er ikke meg. Jeg liker heller at ting skjer naturlig.

Dama til… skal gå i åtte episoder og du kan se tv-serien på NRK3 til høsten.