Episode 3: Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum har blant annet skrevet biografien til Haakon Lie. (Foto: Scanpix)
Hans Olav Lahlum har blant annet skrevet biografien til Haakon Lie. (Foto: Scanpix)
Kjent som: Forfatter, sjakkspiller og SV-politiker
Alder: 38 år
Sivilstatus: Singel
Fun facts: Er allergisk mot blant annet nøtter og sjokolade, og har fire kvinnelige rådgivere

Hans Olav Lahlum har havnet i rampelyset av mange ulike årsaker. Sist var det for sin nye krimroman «Satelittmenneskene», mens mest komisk var det når han plutselig forsvant ut av bildet i en direktesendt debatt.

Så hvordan er det å være dama til Hans Olav Lahlum?

– Hans Olav er en av de mest vimsete menneskene jeg har møtt, men han er veldig flørtete. På sin egen intellektuelle måte selvfølgelig, sier Live.

Se hele episoden hvor Live er dama til Hans Olav Lahlum 17.november på NRK3 eller P3.no

I episoden får Live testet sine intimgrenser og hun finner opp kyssekondomen. Lahlum er skeptisk til å sammenlikne Live-opplevelsen med tidligere forhold.

– Jeg har vært ganske seriøs og vært i få forhold tidligere, påpeker han.

Hva er det du vanligvis går etter i en kjæreste?

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg vet ikke om jeg har lyst til å snakke om «vanligvis» når det gjelder kjærester. Men jeg er jo et menneske som jobber ganske mye og driver med litt spesialiserte ting, så det at man har noe til felles utover det å bare føle en sånn tiltrekning til hverandre, er nok viktig. Jeg tror det er viktig at man har litt felles syn på en del ting. Politisk tror jeg man kan være uenig, men i forhold til livssyn og sånn bør man helst være enige.

Hvordan er du som kjæreste?

– Snill og krevende samtidig vil jeg tro. Jeg er nok som med venner faktisk. Jeg tror jeg er en god og litt spennende venn, som behandler venner ganske bra. Men samtidig så er det klart at jeg har mine litt sære sider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Live, Lahlum og hans fire rådgivere. (Foto: Karina Lystad, NRK P3)
Live, Lahlum og hans fire rådgivere. (Foto: Karina Lystad, NRK P3)

Hva er den perfekte date?

– På et overordnet plan at man både opplever en personkjemi som stemmer godt, og at man har felles interesser og litt felles synspunkter på dem. Og så tror jeg at humor er ganske viktig i våre dager. Jeg tror det er vanskelig å få til en god date hvis man ikke er på bølgelengde i det hele tatt i forhold til humor og livsinnstilling.

Hvis du skulle tatt med kjæresten på ferie, hvor ville du dratt?

– Jeg ville tatt henne med et sted jeg ikke hadde noe imot å dra, og som hun hadde lyst til å dra. Har ikke noen by jeg går rundt og drømmer om å besøke, men heller en slags byferie enn charter-, slappe av-, sole seg-ferie for min del. Men det går jo mer på livet generelt enn på det med kjæreste.

Hvordan stiller du deg til PDA (public display of affection)?

– Jeg mener jo at det skal være lov. Så lenge det ikke blir grovt forstyrrende for folk rundt deg. Jeg er vel ikke en person som gjør så mye sånt i det offentlige rom. Dessuten har jeg blitt såpass kjent at jeg må passe litt på, for det endrer seg en del ting av hva du kan tillate deg i det åpne, offentlige rom. Plutselig er det ute på Twitter eller et eller annet. Som en negativ karakteristikk.

Hvor viktig er det for deg at kjæresten din er samfunnsengasjert?

– Jeg tror det ville vært vanskelig for meg og vært sammen med en person som ikke hadde noen interesse for samfunnsspørsmål. Jeg kunne nok lettere vært sammen med noen som jeg var uenig med politisk enn en som var helt uinteressert. Men man har jo flere interesser. Kanskje jeg kunne vært sammen med en person som ikke hadde veldig sterke interesser for politikk, men som var samfunnsinteressert på en måte. Som var opptatt av kultur og litteratur for eksempel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Live heiet på Lahlum da han løp Oslo Maraton. (Foto: NRK)
Live heiet på Lahlum da han løp Oslo Maraton. (Foto: NRK)

Når dere går ut sammen, hva foretrekker du: alenedate eller henge med felles venner?

– Alenedate. Jeg liker direkte kommunikasjon og å få tid til å snakke skikkelig sammen. Det gjelder enten det er venner eller kjærester.

Hva er viktigst: kunne slappe av hjemme sammen eller dra ut og oppleve noe sammen?

– Jeg vil nesten si hjemme. Nå skriver jeg mye og sånt hjemme da.

Hvordan er det å få en kjæreste på døra slik som du fikk med Live?

– I forhold til en tv-kjæreste som det er snakk om her så er det jo veldig greit. Skulle det vært en virkelig kjæreste så hadde jeg nok ønsket en litt annen prosess.

Les også: Lahlum frastjålet manus til siste krimroman