Episode 2: OnklP

Slik vi oftest ser Pål Tøien alias OnklP. (Foto: NRK P3)
Slik vi oftest ser Pål Tøien alias OnklP. (Foto: NRK P3)
Kjent som: Rapper (i Jaa9 & OnklP)
Alder: 27
Sivilstatus: Singel
Fun facts: Har en tatovering av Vinmonopolet-logoen på «drikkehånda» og er veldig glad i å kjøpe sko

Med hiter som «Kjendisparty» og «Partysvenske», så kan man vel tenke seg at Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, er mer enn gjennomsnittlig opptatt av festing og ganske vant til å slenge dritt. Sistnevnte fikk hans ekskjæreste Linni Meister smake litt av i Jaa9 & OnklP-låta «Blog«.

Så hvordan er det å være dama til OnklP?

– Han er romantisk på sin helt egne måte, men lever ikke helt opp til «onkel»-navnet, sier Live.

Se hele episoden hvor Live er dama til OnklP 10. november på NRK3 eller P3.no

I episoden prøver Live seg på å rappe, får tildelt kjælenavnet «Babe» og får shout-out fra scenen på en Jaa9 & OnklP-konsert. Men OnklP er åpen på at han ikke har et spesielt godt rulleblad når det kommer til kjærester.

Hvordan skiller Live seg fra kjærester du har hatt tidligere?

– Hun skriker ikke! Hun slår ikke og klorer ikke og sånn.

Hva er det du vanligvis ser etter i en kjæreste?

– Lav selvtillit, lav IQ, store pupper. Neida. Det er ingen fasit på det, det bare skjer.

Hva skal til for at en jente er kjæresteemne?

– Først og fremst at hun er snill og morsom da. Og så kan hun jo ikke være stygg heller, jeg har jo et image å opprettholde her. Hehe, neida. Det blir vel den rekkefølgen: snill og morsom, og så pen.

Hvordan er du som kjæreste?

– Av de tilbakemeldingene jeg har fått tidligere så er jeg ikke så mye å skryte av. Dårlig, selvsentrert og ikke så veldig flink.

Hva er ditt beste kjærestetrekk?

– Gjestelisteplasser på alle festene og sånn! Hehe. Nei, jeg vet seriøst ikke. Jeg har loka dealen mye.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OnklP står på en del gjestelister til kjendisfester. Og noen ganger har han egne reserverte bord(?). (Foto: Skjermdump)
OnklP står på en del gjestelister til kjendisfester. Og noen ganger har han egne reserverte bord (?). (Foto: Skjermdump)

Hva er den perfekte date?

– Bortsett fra Live så har jeg ikke vært så mye på date, egentlig. Kanskje bare sitte hjemme og lage noe mat. Det er koselig.

Hvis du skulle tatt med kjæresten på ferie, hvor ville du dratt?

– En eller annen øy. Filippinene, Jamaica, et eller annet sted hvor det er fint.

Hvordan stiller du deg til PDA (public display of affection)?

– Det er ikke min sterkest side tror jeg. Men er det rett så er det rett, og da gir jeg faen i hvor jeg er. Hvis det føles riktig. Og når det har vært alvor så har jeg ikke brydd meg. Men i utgangspunktet så er jeg ikke så veldig fan.

Når dere går ut sammen, hva foretrekker du: alenedate eller henge med felles venner?

– Jeg liker alltid å være rundt masse venner, men jeg vet jo at det ikke er helt heldig når man skal på date. Så hvis man skal på date så er jeg på date. Men hun må komme overens med vennene mine, hvis ikke så er det ikke noe vits. Og hvis en kompis banker på, så er døra alltid åpen hos meg. Det er noen ting du bare må innfinne deg med. Hvis noen banker på vinduet mitt kl 4 så er det åpent. Så du må komme overens med vennene mine det er veldig viktig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et par telys, noen øl og litt tv-spilling. Slik startet Live og Onklps forhold. (Foto: Skjermdump)
Et par telys, noen øl og litt tv-spilling. Slik startet Live og Onklps forhold. (Foto: Skjermdump)

Hva er viktigst: slappe av hjemme sammen eller dra ut og oppleve noe sammen?

– Absolutt å slappe av hjemme. Hvis man ikke kan det så er det bare å drite i det. Man kan jo alltids ha en kjæreste som er veldig flink til å gå ut på byen, er supersosial og dere ser jævla bra ut sammen. Men hvis man skal være kjærester så er hele poenget å chille hjemme alene, uten alle andre.

Hvor viktig er det at kjæresten din er opptatt av musikk og liker det du driver med?

– Jeg vil si det er ganske viktig med musikk i og med at det blir jævlig mye snakk om musikk, og så hører jeg på musikk hele tiden. Det er ett fett for meg om vi ikke liker de samme tingene. Og jeg vil jo helst ikke være sammen med en superfan, for da vil jeg tro at det er derfor, altså fordi jeg er OnklP. Men jeg vil jo at hun skal støtte meg på det jeg gjør og komme med konstruktiv kritikk. Men det er ikke noen nødvendighet at hun digger musikken min. Det er støtten som er viktig, for da støtter jeg tilbake.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Du er en offentlig person, hvordan påvirker det kjærlighetslivet?

– Jeg tror det er der mye av problemene ligger, i hvert fall de erfaringene jeg har hatt. For det kommer mye oppmerksomhet min vei, mye jenter og sånn, og da blir det brått mye sjalusi og mistenksomhet. Mye av det er det jo grunnlag for, men det byr på mange dårlige situasjoner. «Hvorfor kommer alle disse jentene og snakker med deg?» Jo, fordi de har sett meg på tven! Og så må man prøve å forklare dette til kjæresten sin. Jeg er ikke sånn superkjent, det er ikke noe plagsomt, men akkurat det byr på mye problemer.

Hva syns du om å få en kjæreste på døra slik som du fikk med Live?

– Veldig greit altså. Når kameraene var skrudd av så kunne jeg dra hjem. Neida, det var fint det. Men jeg er jo helt håpløs på den greia der. Jeg får meg alltid kjæreste, men er ikke helt bygd for det.

Les også: OnklP var en av programlederne i P3-programmet Røyking Dreper