Parodi-bonanza

Trojanske kaniner og jerntruser – vi digger gamle parodier!


Filmpolitiet og P3-redaksjonen gir deg de beste parodiene!

Hvis en film kan plasseres i en spesiell sjanger, er det ganske sikkert at filmen i en eller annen form har blitt parodiert. Alle store sjangre som sci – fi, western, og skrekk har blitt grundig parodiert. Nå dukker det med gjevne mellomrom opp parodier på filmer i flere subsjangre. Både «Dansefilmen» «Krigsfilmen» og Barske-menn-i-sandaler-filmen» har nå fått sine komiske motstykker.

Nye sjangre til tross, vi liker fortsatt gamlisene best, og her er noen av favorittene

Robin Hood – Men in tights

Parodikongen Mel Brooks har laget parodier på filmer i blant annet sci-fi, western, og action-sjangeren. En av de morsomste filmene hans er parodien på Robin Hood – Tyvenes prins som hadde Kevin Kostner i hovedrollen. Robin Hood – Men in tights fra 1993 baserer handlingen sin på Tyvenes Prins, men inneholder nok idioti til å trygt plassere den i parodisjangeren. Jomfru Marian med Everlast jerntruse, hjelpere med skavanker og stort forbedringspotensiale, og dansenummer med tightskledde menn er noe av krydderet i denne suppa.

Monty Python and the Quest for the Holy Grail

Gutta i Monty trenger vel sjeldent store introduksjoner, og Monty Python and the Quest for the Holy Grail er deres fortelling om Kong Arthur og hans modige riddere. De som liker den usaklige humoren til Monty Python ligger ofte og ruller på gulvet i latter av denne filmen! Galskapen tar aldri slutt, og strekker seg fra trojanske kaniner til musikalelskende prinser og riddere som kjemper til siste slutt, selv uten armer eller ben.

Se dokumentaren om Monty Python i NRK nett-tv

Walk Hard

«Walk the Line» blir aldri det samme igjen etter å ha sett Walk Hard. Musikerklisjéene blir dratt ut i det lengste, og hverken Elvis, Beatles, eller Johhny Cash får være i fred. Hendelsene i livet og karrierene til Ray Charles, Jerry Lee Lewis, Brian Wilson og Jim Morrison er alle pakket inni skjebnen til musikeren Dewey Cox. Parodien tar musikerfilmene på kornet, og musikken er ikke så aller verst den heller.

Top Secret

Top secret fra 1984 er full av referanser, og parodierer gamle spionfilmer. De overdrevne stereotypene er helt hysteriske, og dialogen er fantastisk morsom. Filmen er dessuten full av detaljer som får deg til å falle ut av stolen. Hvis du liker gamle krigsfilmer, er dette en parodifilm du må se!

Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood

Gangsterkomedien fra 1996 parodierer filmer som som Juice, Do The Right Thing, Menace II Society, og Boyz N the Hood. Den har sikkert sekstisju film-referanser. Minst. Og en sønn som er eldre enn sin far. Nuff said.

For ikke å snakke om tidenes råeste bestemor

Airplane!

Også kjent som «Hjelp vi flyr«. En klar parodi på katastrofefilm-sjangeren fra 1980, som i praksis demonstrerer Murphys lov. Action, kjærlighet, drama, alt mishandlet på det groveste til en herlig blanding av en film!