De fem beste julesakene

Ingenting er som en god julesak. Disse er verdt å få med seg!

Jula, dere! Endelig er den her igjen, og den er minst like tilstedeværende som i fjor. Og året før. Dette er en hyggelig periode for oss journalister. Farvel til idétørke og kjipe morgenmøter, for jula har så mye spennende å by på at bare halvparten kunne vært nok!

Trær, mat, kjendiser (hvordan feirer de jul, egentlig?!), fattigdom og elendighet… her er det nok å ta av. Det er rett og slett så mye at det blir vanskelig å finne gullet i artikkelbunken.

Men ikke vær redd, kjære leser. Undertegnede har gjort jobben for deg. Her er de aller beste julesakene!

Det avgjørende været

Alle vet at det er mye som skal ordnes og fikses før jul, og dette fører med seg en haug med bekymringer. Ligger julepynten fortsatt der den ble lagt i fjor? Blir svoren på ribba sprø nok? Rekker vi å kjøpe inn alle gavene før den store dagen? Og kanskje det aller viktigste: HVA SLAGS VÆR BLIR DET PÅ JULAFTEN?

Dette avgjørende spørsmålet har de flittige skribentene i TV 2 tatt tak i, og jaggu er det ikke ekstra spennende i år:

 

 

Her står vi altså overfor to ting som kan skje! Hva i all verden kan det være for noe? Dette er åpenbart en sak som er verdt et klikk eller to.

 

Alt ordner seg!

Vi kan snakke om kjærleik og omsorg så mye vi bare orker, men innerst inne vet vi alle hva jula egentlig handler om: Gaver. Gaver er et høyt elsket tema hos journalister, mye fordi vi kan bruke arbeidstida vår til å sikle på ting vi ønsker oss. Dessuten er dette en gyllen mulighet til å inkludere våre elskede lesere, noe VG vet å benytte seg av:

 

 

Men hva gjør du når julepapiret er tomt, og du fortsatt har minst åtte gaver å pakke inn? Når alle butikkene er stengt på lille julaften? JULA ER AVLYST!

Neiiiida. DinSide er din venn i nøden.

 

 

Jeg skal selvfølgelig ikke ødelegge moroa for dere, men jeg kan røpe at det er mange gøyale løsninger her. Hvem skulle trodd at et kjøkkenhåndkle kunne brukes som innpakningspapir, for eksempel? Ikke jeg, i hvert fall!

 

Jul, ass!

Selv om mange av oss synes det er ganske snork å gå rundt juletreet, er det fortsatt veldig viktig å drasse et tre inn i stua. Stadig flere legger sin elsk på plasttrær (kronikkalarm!), men det er også noen som velger å ta øksa fatt.

En av dem er «Paradise»-Aleksander. Du vet kanskje ikke hvem han er, men det burde du. Den tidligere realitydeltakeren har vært ute på sin aller første juletrehogging, og – heldigvis for oss – ble det hele foreviget på film!

 

 

Tusen takk, Side2 – jula hadde rett og slett ikke blitt den samme uten denne videosaken.

 

Ekstra hvitt

Pepperkakehus er en kjærkommen tradisjon i mange norske hjem, og her står utfordringene i kø. De skjøre pepperkake-veggene kan brekke eller bli brent i ovnen, og plutselig sitter du der med et hus som ikke egner seg for Instagram og #julekos.

Og ærlig talt, dere – finnes det egentlig noe styggere enn et pepperkakehus med gråhvit glasur? Eh, nei!

Dette må vi for all del unngå. Jammen flaks at TV 2 har noen lure triks i ermet!

 

 

Traust og trygt

Med fare for å være frekk mot egen arbeidsgiver: Statskanalen har mye å gå på når det gjelder julestoff. Hvor blir det av alle de smarte løsningene, de krasse advarslene og de hete videoklippene? Skjerpings, NRK! I 2018 forventer jeg mer snacks.

Samtidig er det jo viktig å tenke på alle, noe NRK definitivt gjør. Hver minste krok av landet får sitt. Nysgjerrig på hvordan kollektivtrafikken blir i Møre og Romsdal denne jula? Vi har svaret!

 

 

Og hvis du, som meg, liker å glo på bilder av morsomme dyr med klær på… så har vi det også. Bare et lite århundre etter at TV 2 publiserte sin første sak om samme tema. Det er aldri for seint, som vi sier her i NRK! Neida. Joda.

 

 

❤️ God jul! ❤️