De har laget årets beste musikkvideo

Karpe Diem fikk lønn for trippelslippet.

Karpe Diem stakk av med prisen for Årets Musikkvideo under kveldens Spellemann-utdeling.

Med to nominasjoner i kategorien, for henholdsvis «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» og «Hvite menn som pusher 50», hadde de sterke kort på hånda i forkant av utdelingen.

Likevel tok ikke duoen det som noen selvfølge at de kom til å stikke av med statuetten i videokategorien, som i år var tilbake, etter en to års pause.

– Vi vet jo bare at vi har laget den råeste videoen vi kunne laget, så vi føler jo det er fortjent. Men vi har også nok selvinnsikt til å skjønne at ikke alle er enige.

Juryen var i alle fall enige om at «Hvite menn som pusher 50» var fjorårets aller beste musikkvideo.

Første kvinnelige vinner

Bak videoen står produsent Marie Kristiansen, som forteller at det har vært stor stas å jobbe med Karpe-gutta

– Det har vært kjempegøy å jobbe med Chirag og Magdi. De er begge både kreative, intelligente, og ikke minst seriøse, roser Kristiansen som er første kvinne gjennom tidene til å produsere en Spellemannvinnene musikkvideo.

– Det er på høy tid i 2016, er det ikke, sier hun, før Chirag skyter inn:

– Det har jeg ikke tenkt på. Vi er jo bare mennesker.

Med Spellemannstatuetten i hånda, utelukker ikke produsenten at det blir flere samarbeid med duoen, som har proklamert at de i tiden framover vil slippe tilhørende video til alle sine kommende singler

– De har satt lista høyt når det kommer til videoene, og satt av penger til å lage hele pakken. Det er unikt i bransjen i dag, og et valg jeg er veldig takknemlig for, sier Kristiansen.

– Som å velge blant sine barn

Begge de nominerte videoen er en del av Oslo-guttas mye omtalte «Heisann Montebello»-prosjekt, hvor de på senhøsten i fjor slapp tre låter på rappen, med tilhørende musikkvideo.

Les: Er det greit å si neger?

I tillegg til de to Spellemannnominerte singlene, var låta «Au Pair» en del av slippet.

På spørsmål om hvilke av de to videoene de selv føler er deres aller sterkeste kort, blir Chirag og Magdi svar skyldig.

– Det blir som å velge hvilket av barna dine du synes er kulest. De er veldig forskjellige, men like rå på hver sin måte

Eksklusiv live-opptreden: «Toyota’n til Magdi» hos «Lindmo»

Med det kunne duoen, som nærmest er som ringrever å regne i Spellemann-sammenheng, ta med seg sitt fjerde trofé hjem fra Norges gjeveste musikkprisutdeling.

– Det er jo ikke like stas som første gang, men Spellemann er jo fortsatt det største, sa Chirag i forkant av utdelingen.

Se Karpe Diem i Oslo Spektrum her!

På scenen var det likevel stor glede å spore hos duoen da Sondre Justad og Anneli Drecker kalte Karpe Diem og Marie Kristiansen opp på scena, for å ta i mot prisen for videoen du kan se under:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NQgj8iZfxvI&w=560&h=315]

Karpe Diem spilte på P3 Gull:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ncAMCWYvvxs&w=560&h=315]