Deadmau5 med ny musikktjeneste

Ville du betalt 10 kroner måneden for musikk fra din favorittartist?

Elektronika-produsenten Joel Zimmerman, bedre kjent som Deadmau5, har planer om å lansere sin egen abonnements-baserte musikktjeneste, kun med eget innhold.

Kommer snart

Joel Zimmerman uten maske på. Foto: Skjermdump
Joel Zimmerman uten maske på. Foto: Skjermdump

I forrige uke publiserte han et Facebook-innlegg, der han avslørte at han skulle lansere musikktjenesten «virkelig snart».

– Se for dere dette. Vi kan endelig få et sted der vi alle bare kan nyte musikken. Uten spam, falske kontoer, irriterende unger og annet tull. Ingenting. Bare musikk, livestreams, og tilgang til alt annet jeg har.

For øyeblikket bruker Deadmau5 deletjenesten Soundcloud for å publisere nye låter. Selv om han bruker tjenesten flittig og lastet for noen dager siden opp den 13 minutter lange låten «777», forteller han i en spørrerunde (med seg selv) på nettstedet Reddit at han ikke er fornøyd med slik det funker nå.

– Jeg føler meg mindre og mindre knyttet til fansen min, og mer knyttet til hating av ting jeg ikke har noe med å gjøre. Det er ganske urettferdig egentlig, spesielt for fansen og tilhengerene. Ingen vinner.

1 til 2 dollar

Innholdet i tjenesten skal ifølge Deadmau5 blant annet bestå av hele låtkatalogen hans på nesten 400 spor, bilder og tilgang til livestreams av han selv i studioet sitt, så ofte som mulig. Han frister også med at fansen kan ta del i prosessen når han lager musikk.

Elektronika-musen sier at han foreløpig er usikker på prisen, men tror den kommer til å havne på 1 til 2 dollar (6 til 12 kroner) i måneden, men påpeker også at det vil være en gratismodell med mindre innhold.

– Jeg er ikke fullstendig drittsekk. Bare litt.

Deadmau5 er fremdeles usikker på når det skal slippes, men håper selvfølgelig at den spesielle musikktjenesten blir en suksess.

– Jeg har alltid hatt denne ideen. De fleste utgiverne og plateselskapene overser fremdeles verdien av en artistdrevet abonnementsmodell. Det får bære eller briste for meg.

Har du troen på denne måten å dele musikk på? Skriv din mening i kommentarfeltet!

Frittalende

Elektronika-produsenten Joel Zimmerman har de siste årene gjort seg veldig bemerket, enten det er med sine iøynefallende liveshow, hemningsløse musikk eller for å være svært frittalende.

Tidligere har han innrømmet at «vi alle trykker play» da han refererte til DJ-er som spiller konserter, der musikken ofte i stor grad er forhåndsprogrammert. Tidligere har han også bedt Justin Bieber å «ta på seg en skjorte, og holde seg langt unna nattklubber.»

Se musikkvideoen til Deadmau5 ft. Chris James – «The Veldt»: