Norsktoppen!

De 30 beste norske låtene akkurat nå – samlet i en hendig Spotify- og WiMP-liste.

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. (Foto: Kim Erlandsen)
Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. (Foto: Kim Erlandsen)

P3 gir deg til enhver tid den beste, norske musikken samlet i Wimp- og Spotify-lista «Norsktoppen».

Norsk musikk har sannsynligvis aldri vært viktigere – eller bedre – enn akkurat nå. Nivået er skyhøyt og interessen er stor, enten vi snakker om pop, rock, rap, metal, elektronika eller andre sjangre.

– Ny, norsk musikk er en hovedsatsing for NRK P3. Vi jobber kontinuerlig med å finne de beste nye artistene og låtene som setter spor i folks liv. Musikken som farge- og lydlegger en definerende periode eller epoke, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

I P3 hyller vi i tillegg våre hjemlige leverandører av magiske musikkøyeblikk gjennom P3 Gull og Urørtfinalen, og gjennom hele festivalsommeren var det mange norske artister som utmerket seg i våre anmelderes ører.  

En jungel av lyd

Det er med andre ord gode tider for populærmusikalske patrioter om dagen. Men det er en jungel der ute – og dét skaper et luksusproblem: Hvilke låter representerer kremen av kremen her til lands akkurat nå?

Dette spørsmålet ønsker vi i P3 å besvare med en ukentlig oppdatert liste over det vi mener er de 30 mest essensielle låtene akkurat nå – tilgjengelig både i Spotify og WiMP. 

Sjekk ut listen her – eller hør direkte nederst i saken:

NRK P3: Nytt norsk – i Spotify | NRK P3: Nytt norsk – i WiMP

Kaveh på Øyafestivalen 2014. Foto: Rashid Akrim / NRK P3
Kaveh på Øyafestivalen 2014. Foto: Rashid Akrim / NRK P3

– Ta temperaturen på norsk musikk

Listen utarbeides av P3s musikkmedarbeidere, og tar utgangspunkt i hele spennvidden du vil oppleve i løpet av en dag i selskap med kanalen. Musikksjef Mats Borch Bugge utdyper:

–  Tendensen er at ny, norsk musikk stadig oftere finner veien over landegrensene og etablerer seg på hitlister rundt om i verden. Det er stas, og derfor lanserer vi nå listen «NRK P3 – nytt norsk», der 30 ferske favorittlåter fra P3s musikkunivers skal skinne samlet. Folk hører på P3 for å bli oppdatert på hva som til en hver tid rører seg, og nå vil folk kunne ta temperaturen på norsk musikk ukentlig.

Listen vil oppdateres hver tirsdag – følg med på disse sidene, eller følg listen direkte i Spotify eller WiMP.