Den perfekte musikkvideoen

Se hva som skjer når alt klaffer på ett opptak!

Ok Go har gjort det igjen. Vanligvis skytes musikkvideoer over et par dager, med masse effekter, og timesvis i klipperommet i etterkant.

De fire amerikanske gutta i Ok Go beviser nok en gang at underholdningsverdien i en musikkvideo ligger i uttrykket og ikke i stæsjet. De har adoptert en videostil som krever mye planlegging og upåklagelig timing.

Albumet Of the Blue Color of the Sky ble sluppet i januar i år og “White Knuckles” er fjerde singel ut. Musikkvideoen hadde premiere på The Ellen Degeneres Show denne uken, og stiller seg i rekken av nedstrippa musikkvideoer gjort i kun en tagning.

“White Knuckles” viser fram det som må være det mest dresserte fra hunderasen i vår tid, i tillegg til stødig, synkron og rytmisk fremføring fra bandet selv. Se flere videoer fra Ok Go under.

Selv om Ok Go er overlegne i humor, timing og dramaturgi har vi plukket ut et knippe andre videoer i samme stilen. Legg spesielt merke til Karpe Diem og Lucy Swann som begge er norske produksjoner av høy kvalitet.

California – Wax

Unfinished Sympathy – Massive Attack
Here It Goes Again – Ok Go

Vant Grammy og Youtubes egen Most creative music video.

Rock With You – Janet Jackson
Krølla 50-lapp Y’all – Karpe Diem

Karpe Diem – Krølla 50-lapp Y`all from Sveinung Gjessing on Vimeo.

Come In To My World – Kylie Minouge
Redundant – Green Day

Fashionably Late – Lucy Swann