– Eg stal gitaren til Bettan

For 25 år sidan forsvann Bettans kjære gitar. I dag kunne Thomas Seltzer fortelje kva som skjedde.

Det var ein gong ein gitar som brått forsvann frå utestaden Smuget i Oslo. Sidan då har eigaren Elisabeth Andreassen, betre kjend som Bettan, lurt på kor denne tok vegen. I dag, 25 år seinare, fekk ho svaret.

Svaret kom frå Thomas Seltzer då han var på besøk hos P3morgen i dag tidleg.

Kva er det dyraste du har stole? spør Ronny.

– Ein kassegitar frå Bettan.

– Åh, plis sei at dette er sant, bryt Ronny ut.

– Det heile skjedde på Smuget ein gong, ein sånn musikerstad. Etterpå såg eg at det stod Bettan på den fortel Seltzer vidare.

INNRØMMA TJUVERI: Seltzer kunne avsløre i dag at han stal Bettan sin gitar for 25 år sidan.
INNRØMTE TJUVERI: Seltzer kunne avsløre i dag at han stal Bettan sin gitar for 25 år sidan.

Har du levert den tilbake? spør Silje.

– Nei, eg veit ikkje kor den er.

Høyr innslaget om igjen HER.

25 år utan gitar

Etter tilståinga på direktesendt radio skriv ei lettare frustrert Bettan følgjande på Facebook:

“Hallo!!!! Her sitter Seltzer i P3 morgen og briefer med at det dyreste han har stjålet er Bettans gitar på Smuget for 25 år siden. Jeg endevendtE både Smuget og det jeg kunne for å få den tilbake. Det var en meget flott Larriwee cutout med svart gitarkasse. DEN SKAL JEG BARE HA TILBAKE!!! BASTA!”

Og Seltzer svarar følgjande:

“Kjære Bettan! Dette hadde jeg helt glemt inntil de spurte istad om hva det dyreste jeg noensinne har stjålet var, da poppet dette fram i hodet! Helt enig: uspiselig! Vi var en gjeng fulle drittunge-pønkere som hadde forvillet oss inn i Fiendens Leir AKA Smuget, meget dårlig stil. Jeg aner ikke hvor den er i dag men jeg kjøper gladelig en ny gitar til deg!”

– Dette er utruleg morsomt, seier ei lattermild Bettan på telefon.

Ho er ikkje sint, berre glad og litt overraska.

– Altså, den gitaren var det aller finaste eg hadde! Eg endevendte heile bransjen i jakta på gitaren og då eg høyrde Thomas fortelje om den dag tidleg tenkte eg “kva faen”, men så blei eg eigentleg litt glad. No får me håpe at gutane i Turboneger klarar å finne gitaren!

Thomas Seltzer vil no leite etter gitaren. Finn han den ikkje innan 1. januar 2016 lovar han å kjøpe ny.

Høyr intervjuet i Nitimen med Seltzer og Bettan HER.

8 Responses to “– Eg stal gitaren til Bettan”

 1. Dreadnought

  Hmmm,- nå som du har blitt så voksen og småborgelig,- og tilgang til diverse rød løpere og premiærer,- må du rett og slett vise deg som den skikkelig bra mannfolket du er Thomas Seltzer. Det er bare en ting som duger; 1 stk Martin D-35 med L.R. Baggs ANTHEM montert inn,- og det hele leveres personlig på døra til Bettan!. Ja for Bettan fortjener noe skikkelig siden hun har levd i ensomhet over sin gitar i 25 år!!. Dessuten er det jul og alt ting snart… Lykke til!

 2. blincster

  Så denne Seltzer er kriminell også. Patetisk : “drittunge-pønkere” har altså “lov” til å stjele en kostbar gitar?

  • problembarnet

   Sa vel ikke at han har lov? De fleste av oss har vært drittunger en gang og gjort noe galt. Helt sikkert du også.

 3. Cosmological Constant.

  Ja,ja, så klarte noen å tyne noe utav dette også.

 4. Odne Lyngstad

  Jeg ser for meg trynet til Thomas når noen stjeler gitaren hans.

 5. kristin lund

  tyveri er tyveri, uansett om det har gått 25 år . . . ergo – ikke en mann å stole på

 6. Eivind Eriksen

  Prostitusjon for lisenspenger og tyveri av en gitar. Slipper unna med når arbeidsgiveren din syns du er en tøff type som bør beholdes i staben for enhver pris.