Det beste i livet er gratis!

Gleder du deg til Topp 20 på Rådhusplassen i kveld? Sjekk ut P3s guide til gratisfestivaler rundt om i verden!

Gleder du deg til det braker løs på Rådhusplassen på fredag, eller kunne du kanskje heller tenkt deg å dra på en gratiskonsert i Central Park?

Det er ikke bare ved kaia i Oslo sentrum det samler seg flere titalls tusen publikummere for å oppleve landets største hitmakere helt gratis. Det er heller ikke bare Justin B som gjør gratisgigs for åpen himmel.

Les også: Disse lager fest i morgen!

Kostbare sommerfestivaler er et velkjent fenomen spesielt i Europa, men som ordtaket lyder «The best things in life are free». Over hele verden arrangeres nemlig massevis av gratiskonserter i de varme feriemånedene.

Toyota Concert Series

Hadde du for eksempel gledet deg veldig til å hoppe med beaten til «Good Feeling», «Wild Ones» og «Whistle» sunget av Flo Rida? Du har fortsatt en smule mulighet. 6. juli opptrer nemlig floridarapperen gratis igjen. Denne gangen i New York vel og merke. Nesten hver fredag i hele sommer opptrer artister som Usher, Pitbull, Chris Brown og Justin Bieber gratis på Rockefeller Plaza under den Toyota-sponsede konsertserien. I følge Finn.no er du dermed omtrent 8000 kroner unna å se Flo Rida sommer likevel.

Les også: Flo Rida avlyser Topp 20

Good Morning America Summer Concert Series

New York byr også på en gratis konsertserie i Central Park i sommer med artister som Robin Thicke, Beach Boys, Mary J. Blige, LMFAO, No Doubt og Backstreet Boys.

Musikfest

USA`s aller største og kostnadsfrie festival finner sted i Bethlehem, Pennsylvania og heter Musikfest. Over 500 konserter, ti fulle dager og headlinere som Sheryl Crow og Boston kan oppleves for “kun” en fly-billettpris på omtrent 8000 kroner.

Virgin Mobile Festival

Når vi først befinner oss på Amerikas østkyst, hva med å ta en tur til Baltimore? Der foregår nemlig Virgin Mobile Festival. 10. september i fjor gjestet artister som Cee Lo Green, Cut Copy, Deadmau5 og The Black Eyed Peas festivalen, helt gratis. Tradisjon tro holder festivalen tett om årets artister så lenge som mulig.

Deadmau5 uner Virgin Mobile Festival i fjor. (Foto: Virgin Mobile Festival/Presse)

Twilight Dance Series

Slenger du på et par, tre, fire laken kommer du deg til varme California. På selveste Santa Monica Pier kan du nyte solnedgangen og kveldsbrisen til blant annet Best Coast, Jackie Greene og Alex Cuba. Alt på det kostnadsfrie arrangementet Twilight Dance Series.

Hackney Weekend

Knappe to timer, og en billettavgift på rundt tretti kroner fra Oslo, kan du hver sommer oppleve Storbrittanias største og billigste konserthelg. Hackney Weekend hostet i år artister som Jay-Z, Rihanna, Michael Kiwanuka og Lana Del Rey og ble avsluttet på søndag. Men er du interessert i å dra til neste år- vær tidlig ute med å melde deg på.

The Hauge

Topp 20 er som kjent Skandinavias største gratiskonsert. Men visste du at Europas største gratisfestival heter The Hague og holdes i Nederland? Siden 1981 har blant annet Sheryl Crow, The Pretenders, De La soul og The Dandy Warhols spilt på festivalen.