Bekrefter sesong 3 av «Rådebank» – dette vet vi

Nå er det bekreftet: Vi skal tilbake til rånerne i Bø for en tredje sesong av «Rådebank».

Sesong 2 av «Rådebank» hadde premiere for under to uker siden, men allerede har det blitt mye spekulasjoner om mer kan være på vei.

Tirsdag bekrefter NRK P3 at det også kommer en tredje sesong av den populære dramaserien om guttastemning, motor og følelser. Nyheten ble avslørt live på P3morgen, der to av skuespillerne fra serien var gjester i studio.

Detaljene rundt den kommende sesongen er ennå topp hemmelige, men én ting er helt klart: karakteren «GT» og gjengen hans er definitivt fortsatt med.

– At det blir en til sesong er jo det beste som kunne ha skjedd. Jeg er så glad i det universet og liker å leve i det, rett og slett. Responsen på sesong 2 har vært helt overveldende, sier Odin Waage, som spiller «GT» i serien, til P3.no.

Karakteren «GT» i «Rådebank» spilles av Odin Waage. Foto: Max Emanuelson

Hva håper du vil skje med GT i sesong 3?

– Nei, det hadde jo vært rått om han fikk seg motorsykkel? Men for meg personlig, som er veldig glad i GT, så håper jeg jo at han endelig kan finne seg til rette og slappe av litt. Bare mekke biler og kose seg. Dessverre blir det kanskje ikke så mye serie av bare det, sier Waage med et lurt smil.

Ingen selvfølge med fortsettelse

TV-sjef Ingjerd Østrem Omland hos NRK P3 forteller at valget om å lage en sesong 3 ble tatt fordi man følte det var flere gode historier å fortelle.

– Det er ingen selvfølge at vi i NRK P3 lager flere sesonger av en serie, fordi vi hele tiden skal jakte nye historier og nye talenter, men Rådebank-universet vil vi se mer av, sier hun til P3.no.

Gutta i Rådebank, fra venstre: Robert (Kasper Dølplads Antonsen), Kim (Matthew Rico Henriksen Santos), Sivert (Sjur Vatne Brean) og GT (Odin Waage).

Østrem Omland er spesielt begeistret over at en serie som «Rådebank» oppfyller P3s mål om å lage innhold om unge menneskers virkelighet fra flere kriker og kroker av landet vårt.

– Det er en serie som utvider P3s univers, som jo hos mange blir forbundet med hipstere i storbyen.

Spoiler alert

Ikke scroll videre med mindre du vil få spoilet sesong 2 av Rådebank!

Nå blir du spoilet! Scroll videre på eget ansvar.

«Rådebank» handler riktignok en god del om raske biler og høy bass, men mest av alt dreier serien seg kanskje om gutter og følelser. Etter at sesong 1 tok for seg «GTs» kjærlighetssorg etter bruddet med «Ine», tok sesong 2 en langt mer dyster retning, når en av hovedkarakterene tar livet sitt. Vendingen kom som et sjokk for mange seere, men hadde etter sigende vært planlagt lenge i forveien.

Produsent Tom Marius Kittelsen har uttalt til VG at den opprinnelige pitchen til NRK inneholdt den alvorlige tematikken for sesong 2, og at kjærlighetssorgen i sesong 1 bare var en oppvarming. Østrem Omland hos NRK P3 bekrefter at det er tilfelle, men vil ikke røpe hva Kittelsen og serieskaper Linn-Jeanethe Kyed har foreslått denne gangen.

Sjur Vatne Brean spiller «Sivert» i Rådebank. Foto: Max Emanuelson

– Vi bestiller en sesong av gangen – det har vi alltid gjort. Det var ikke en selvfølge at vi laget sesong 2 heller. Men vi snakker alltid med serieskaperne som kommer til oss om hvilke tanker de har for eventuelt flere sesonger tidlig i prosessen, og de har på samme måte som sesong 2 også hatt en plan for historien som kommer nå hele veien, forklarer Østrem Omland.

Det eneste hun vil røpe, er at det fortsatt skal handle om GT og gjengen – og at seriens overhengende tematikk fortsetter i sesong 3.

Tiden etter sjokket

Waage er rørt over hvor sterkt sesong 2 har gått innpå seerne.

– Folk drømmer seg bort og feller tårer. Det er en veldig sterk sesong, med tanke på tematikken, og jeg er stolt over det vi har skapt.

Østrem Omland tror det blir fint å følge gjengen til GT videre, også en god stund etter at de mistet kompisen.

– Sorg, sinne og savn endres over tid og nå får vi følge karakterene når de må leve videre – uten Sivert, sier hun.

Dramaserien Rådebank følger GT (Odin Waage) i livet som råner på bygda.

Hun forteller at det i den siste tiden har vært mye positive tilbakemeldinger fra folk som setter pris på at det har blitt laget en serie hvor noe så tragisk hender, fordi det dessverre er relaterbart for mange.

– Vi har fått meldinger fra fedre som har hatt fine prater med sønnene sine, og vi har fått meldinger fra pårørende og andre som opplever at serien skaper et rom for å snakke med andre om egne opplevelser og følelser knyttet til denne tematikken, avslutter Østrem Omland.

Trenger du noen å snakke med? Ta kontakt med:

  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123, sidetmedord.no
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40, kirkens-sos.no