– Det er en hjernedød poplåt

Hva synger egentlig Donkeyboy om?

– “Pull Of The Eye” er en hjernedød poplåt, men det kan du ikke bruke som tittel, ler Cato Sundberg

Om en time går artistene på scenen under Topp 20 i Bergen. Donkeyboy er blant dem, og de som allerede har sett årets Topp 20-konsert har nok hørt drammensbandets tre minutter lange hitcollage.

Men har du noen klart å synge med på tekstene?

Sier de “eagle”, “ego” eller kanskje “negro”? Mange lurer på hva Donkeyboy egentlig synger i låtene som setter seg på hjernen som lim.

– Vi har faktisk vridd om litt på lyden på «City Boy» slik at ordene «eagle» og «ego» skal høres nesten helt likt ut, forteller gutta i Donkeyboy.

Peter Michelsen. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø, NRK P3)

Melodi først

For Donkeyboy er tekst og melodi like viktig, men melodien kommer nesten alltid først. Gruppa har til tider hatt problemer med å få ord til å passe inn i en allerede ferdig laget melodi. Resultatet har blitt rare tekster, vi ofte synger feil.

– Noen av tekstene er vi ekstra opptatt av. Låter som «Ambitions», «Sometimes» og «City Boy» er de sangene der vi har jobbet ekstra med tekstene. Andre låter er rett og slett så fengende at vi bare har laget en tekst for at den skal passe til melodien, uten å tenke så mye på meningen.

Et eksempel på det, er hitten «Pull Of The Eye». Vokalisten Kent Sundberg lagde en fengende melodi gruppa likte veldig godt.

– Det er den teksten jeg liker minst. Melodien er veldig «feel good» men det var jo umulig å lage en tekst til refrenget, sier bror og gitarist Cato Sundberg.

Rare rim og fremmede ordtak

Dermed går vi rundt og rimer ordene «desire», «higher» og «liar», og synger «Pull of the eye» i refrenget- et engelsk ordtak som er ukjent for de fleste.

– «Pull Of The Eye» betyr egentlig øyets tiltrekningskraft. Resten av teksten er ganske vrien, sier Cato.
I låta er det flere tekstforfattere som har bidratt. Det har ført til at teksten, ifølge gutta, har blitt Norges mest schizofrene poplåt.

Cato og Peter. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø, NRK P3)

– Jeg fikk faktisk et spørsmål fra vårt amerikanske management om hva vi egentlig synger om. Mitt svar er at man noen ganger vil være litt overfladisk. I dette tilfellet passer ordene bra med musikken og teksten er et resultat av at melodien er såpass viktig, men at vi sleit med å finne ord som passet til.

Når Donkeyboy nå har planer om å satse i utlandet har de innsett at de er nødt til å gjøre noe med tekstene.
– Vi kommer nok til å skrive om tekstene på blant annet «Pull Of The Eye» og noen av de andre store hittene.