– Det er for mye indiemusikk

Linkin Park-gitarist Mike Shinoda mener dagens rock høres ut som Disney-musikk.

Indie har de siste årene gått fra å være en betegnelse på artister og band som slipper musikk uavhengig av store plateselskaper, til en vid musikksjanger der flere og flere artister med enorm kommersiell suksess gjerne liker å plassere seg.

Les også: Gode tider for indie

Mett på indie

Mike Shinoda har ikke mye til overs for musikken til søstrene i Haim. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Slaven Vlasic)
Mike Shinoda har ikke mye til overs for musikken til søstrene i Haim. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Slaven Vlasic)

En som har fått nok av indiemusikk er Mike Shinoda, gitarist og vokalist i rockebandet Linkin Park. Under et intervju med Noisey om arbeidet på deres kommende album, The Hunting Party, ble han spurt om sine meninger om moderne rock.

– Det er så mye musikk ute der. Det er så mye greier som høres ut som Haim, Chvrches eller Vampire Weekend at jeg har blitt fullstendig mett på det. Jeg er ikke interessert i det. Nå for tiden når jeg skrur på rocke-radiostasjonen i Los Angeles høres det bare ut som Disney-musikk, sa Shinoda før han rettet nok et spark mot et annet indieband.

– Han fyren i Foster the People lagde jo reklamejingler før. Jeg mener ikke å være respektløs, men for meg er det helt utelukket.

Les også: YouTube-rekord for Linkin Park

Videre i intervjuet kan gitaristen fortelle at for fem år siden var han helt gal etter indierock og hadde stor respekt for mange av artistene, men at dette har endret seg i senere tid.

– Nå har det blitt pop. Det er ikke indie, de har jo store plateselskaper bak seg. Det er så jævlig dumt.

– Indie er puslete

Shinoda føyer seg inn i rekken av kritikere av indiemusikk. Sist ute var den tidligere Madrugada-vokalisten Sivert Høyem, som forrige måned kunne fortelle til NTB at han var stolt av å lage rock, og ikke indie.

– Det er en hedersbetegnelse. Det er ekstremt lite rock nå, det er enten metal eller indie. Og indie er det motsatte av rock; det er puslete, innadvendt og en musikalsk blindgate, sa Høyem.

Se musikkvideoen til Linkin Park – «Guilty All the Same» fra The Hunting Party, som slippes 16. juni:

Er du enig med Mike Shinoda, eller liker du indiemusikk bedre enn Linkin Park? Si din mening i kommentarfeltet!