Spilte direkte på P3

Arnt Herman tok P3s utfordring på strak arm, hør hans cover av John Mayer her!

Skoledagen endret seg ganske drastisk for Arnt Herman Hagen da det tikket inn en tekstmelding midt i økonomitimen, med spørsmål om han kunne være med i P3s radiosending.

– Det kunne jeg nesten ikke takke nei til, selv om det var kort varsel, sier Arnt Herman.

Mer: Alt fra P3 SkoleSessions

P3s fungerende musikksjef, Marie Komissar, hørte opptredenen og ble imponert over den unge eleven.

– Han var kjempeflink og jeg ble veldig imponert. Jeg synes han virket overraskende trygg til å spille live på radio for første gang. Det lukter masse kreativitet på denne skolen og jeg tror det hjelper mye at skolen har et operahus på området, sier Marie.

Se Arnt Herman covre John Mayers “Free Fallin’” øverst i saken!:

Ørjan Ryland var ganske fornøyd med resultatet av påmeldingsteksten han skrev til P3 SkoleSessions. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Ørjan Ryland var ganske fornøyd med resultatet av påmeldingsteksten han skrev til P3 SkoleSessions. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Sammen med Ørjan Ryland var han gjest i sendinga til Benedicte, som varmet opp P3- og mP3-lytterne til SkoleSessions. Det var Ørjan som meldte Eid vgs på konkurransen, og under intevjuet skrøt han nok en gang av miljøet på skolen.

– Alle smiler og er hyggelig her, vi har ingen tydelige skiller mellom grupper her, og så ser lærerne oss hver dag, forteller Ørjan.

– Lærerne brenner veldig for faget sitt, og er flinke til å følge oss opp. Det flotte forholdet til lærerne hjelper veldig på motivasjonen, legger Arnt Herman til.

Se intervju med guttene:– Får frysninger

(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Alle lærerene på Eid VGS spankulerer i forkant av showet rundt på gårdsplassen i gule vester. Blant dem de tre lærerinnene Marit, Gunn-Båra og Mari-Janne. De er helt i ekstase over storbesøket på skolen.

– Jeg husker da vi fikk vite at vi hadde vunnet og får frysninger når jeg tenker på stemningen i salen, det var helt vilt, sier Gunn-Båra med klump i halsen.

– Denne skolen har et utrolig bra miljø og et godt samhold på tvers av linjene. Elevene her får gjort mye praktisk blant annet gjennom skolemusikalen vi setter opp hvert år. Vi har et veldig sveisa miljø og jeg tror ikke noen føler seg utenfor, sier Gunn-Båra som hører masse på NRK Sogn og Fjordane når hun pendler frem og tilbake fra jobb — i dag har hun utelukkende hørt på P3.

Mari-Janne er enig og legger til at: Her får for eksempel elektrolinjen jobbet med opera, jeg tror det har mye å si for samholdet.

Gledet seg til LidoLido

(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

På første rad foran P3scenen på Eid videregående skole står Stine Takle Piel og Karoline Nord sammen med en venninne. De gleder seg seg til showet som starter ikke lenge etter.

– Det er veldig fint å ha vunnet SkoleSessions og ha P3 på besøk, sier jentene som gleder seg mest til å se LidoLido.

– Helt sykt å ha dem her

(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

På andre enden av første rad står tre russegutter, blant dem Kennet Fagerstrand som tidligere i dag var med i P3morgen og gjennomførte en russeknute.

– Det er helt sykt at Eid har vunnet konkurransen og at nasjonale artister som LidoLido og Margaret Berger har kommet helt hit, sier Sigurd Aaland. Gutta gleder seg til å se begge artistene, men har størst forhold til LidoLido. I tillegg hører de på P3 hver dag.

– Jeg hører på P3 hver morgen og fikk faktisk autograf av Ronny og Yngve fra P3morgen på hotellet i går, forteller Vebjørn Hjølle.

– Kjekt og flott

(Foto: Kim Erlandnes, NRK P3)
(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Det er kjekt og flott å ha SkoleSessions på besøk, sier en gjeng svartruss på ekte Nordfjordeidsk, som sitter på en benk oppå en haug et stykke bak scenen.

Jørgen Myndenes Runerheim forteller at han hører masse på P3 både på skolen og på jobb. Om ikke lenge skal han, og kompisene, få se LidoLido og Margaret Berger på scenen.

– Jeg har hørt om begge, men hører vel mest på LidoLido, jeg gleder meg, sier Jørgen.