– Det er ikke alle som kler langt hår

Venstre-topp Trine Skei Grande om legalisering, blondiner og feministisk frisyre i dagens partilederutspørring. Les oppsummeringen her!

(Hallo P3): Vi snakker Grande, Skei Grande, Trine Skei Grande.

Den smørblide partilederen fra Venstre troppet opp i Hallo P3s studio med smittende humør og en god porsjon anekdoter i snippesken.

Oppvasken av Grandes oppgjør med renholderne sine ble selvfølgelig tatt tidlig, etter ukas medieoppslag. Oppstusset skyldes i følge Grande at renholdsbedriften slumset med utbetaling av lønn til sine ansatte.

Tør å skille deg ut!Trine Skei Grande slår et slag for korthårede kvinner

Når hun forsvarer bruken av vaskehjelp med å si at hun sjelden benyttet seg av dem, for på samme tid å opplyse om at de vasket leiligheten hennes 8-12 ganger i året, lurer vi likevel på hvordan Grande definerer ofte.

Men nok om det – og over til ett av dagens ikke helt politisk orienterte, men likevel interessante lytterspørsmål: Hvorfor er det så mange kvinnelige politikere som har kort hår?

Vel, fordi kort hår er praktisk, sier Skei Grande. Og fordi hun anser kort hår for å være et symbolsk bidrag til kvinnekampen og heltene som har bidratt til den (hun nevner spesifikt Hulda Garborg, her).

Se klippet under.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vB2cyham7vg&w=560&h=315]

Ellers snakker Venstre-toppen om sitt engasjement for Gamlebyen i Oslo (hun har stilt til bydelsvalg), at Venstre skal bruke vippemakten sin til å få gjennomslag for miljøsaker, og foreslår likesågodt et statsbudsjettert alternativ til lisensavgiften slik vi kjenner den i dag.

Hun nevner i tillegg Portugal-modellen og avkriminalisering som et forslag til endring i ruspolitikken, selv om hun markerer avstand til legalisering av mildere rusmidler som cannabis.

Hva skal man si om det, da?

Søk det opp! (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Søk det opp! (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)