Dette blir nytt på P3 i høst

«The Kåss Furuseths» inviterer hjem på søndagsbrunsj og «Andregenerasjonen» sendes live på radio.

Har søndagsmiddagene hos muttern sklidd helt ut? Eller bare elsker du brunsj? Søstrene Kåss Furuseth har ledige plasser rundt kjøkkenbordet og inviterer hjem til seg. Hver søndag møter vi Cecilie hjemme hos Else, for en prat og en matbit i deres nye podkast. Og siden søstrene er helt enige om at ingen bør være alene på søndager, har de også invitert noen gjester.

– Vi inviterer gjester som har egenskaper som vi ikke har, og som vi gjerne vil ha. Folk som er kule og som vi beundrer. For eksempel Høyre-politiker Henrik Asheim, fordi han har en helt annen kunnskap enn oss. Vi håper at vi kan føle oss litt smartere etter at vi har snakket med ham, og kanskje kan lytteren det også, sier Cecilie.

– Altså, ingen skal ligge i skje, men dersom Asheim vil «spoone» litt i horisontalen, så erre ingen som nekter han det, fortsetter Else.

Cecilie og Else gleder seg til å dele flere måltider med lytterne. Foto: Kim Erlandsen

– Vi ler og kanskje lytteren ler. Vi er jo søstre som alltid koser oss sammen, og vi vil at folk skal føle at de har fått nye venner, og kanskje til og med en ny familie, forteller Cecilie videre.

Det er altså kunnskap og latter på menyen. Og søstrene håper lytterne kan bli med dem på reisen.

– Ambisjonen er å lage en atmosfære hvor lytteren kan føle at de faktisk sitter sammen med oss. Og liker du brunsj ekstra godt er jo det perfekt, da kan du spise med oss.

Selv om Cecilie av erfaring er noe skeptisk til Elses kokkeferdigheter, tror hun det blir veldig bra.

– Vi skal jo spise brunsj, og det har gått nokså katastrofalt noen ganger når Else skal lage mat. Så jeg er spent på hvordan det blir. Hun er veldig opptatt av at det skal se veldig bra ut, så det blir det nok å gjøre i alle fall, ler hun.

– Jeg må skuffe med at det mest sannsynlig blir masse gluten. Vi sender alt fra hvitløksbrød til hvetebakst rundt bordet, svarer Else.

Invitasjonen er altså sendt, og søstrene ønsker hjertelig velkommen hjem til seg.

– Vi åpner hjertedøra og håper folk gjør det samme og slipper oss inn i dab´en, fortsetter Else.

– Du er ikke alene! Bli med oss og lytt, så spiser vi brunsj sammen. Vi ønsker lytterne velkommen i familien, sier Cecilie.

«The Kåss Furuseths» går altså av radioen og er nå å finne som podkast. Podkasten kan du høre her.

Cecilie og Else ønsker gjerne å høre fra deg! Har du noe du ønsker å dele med dem kan du sende dem en mail til TKF@nrk.no.

The Kåss Furuseths kommer ut med ny episode hver søndag.

Byr opp til oppriktige diskusjoner og rampete varme

I høst blir den tidligere podkasten Andregenerasjonen sendt på radio, og du kan høre Adam, Cengiz og Mutta live på NRK P3 for første gang. Hver torsdag fra kl. 19-21 tar de deg med inn i sitt univers, hvor de på noen måter er helt ulike deg, og samtidig ikke er noe annerledes.

– Som tre andregenerasjonsgutter med innvandrerbakgrunn er vi en stemme som ikke har blitt hørt så mye. Jeg tror vi kan snakke for en stor gruppe. Det er en del fordommer, mot andregenerasjonsinnvandrere og innvandrere generelt. Vi ønsker å vise at vi ikke er så forskjellige, sier Mutta.

Mutta, Cengiz og Adam er tre kompiser som alltid er ærlige med hverandre. Foto: Kim Erlandsen

Podkasten «Andregenerasjonen» startet opp i februar i år, men blir altså å høre live på radio i høst. Det gleder guttene seg til.

– Vi hadde det veldig gøy med podkast! Og det var en morsom plattform å dele meningene og erfaringene våre. Men det blir enda bedre når vi får kommet live, med musikk og kos. Vi er en gira gjeng, noen ganger glemmer vi at vi lager radio, sier Cengiz.

Adam sier seg enig i at å lage podkast har vært veldig gøy, men tror at å lage radio fremover blir helt fantastisk.

– Vi har lært så mye og blitt mye flinkere for hver uke. Vi som venner har også kommet enda nærmere, og vi har et herlig team rundt oss. Jeg gleder meg til å lære enda mer!

Det er ikke bare innsikt i livet som andregenerasjonsinnvandrer «Andregenerasjonen» har å by på, du får også et godt innblikk inn i vennegjengen som er de tre.

Gjennom oppriktige og ærlige diskusjoner gir Andregenerasjonen deg selvtillit, anerkjennelse og ikke minst en ettermiddag med humor. Foto: Kim Erlandsen

– Vi er en vennegjeng som tilbringer mye tid sammen på fritiden. Det er alltid mye snakk og diskusjon, alt fra Trump til hvordan å lage den beste kakaoen. Ja, vi er alle glade i kakao, forteller Mutta.

Om det blir kakaodrikking under sending er usikkert enda, men mangel på morsomme og kule temaer er Mutta sikker på at det ikke blir.

– Jeg ser frem til å lage liveradio med gutta, det blir en ny opplevelse. Vi har ikke snakket så veldig mye i sommer, så vi har spart opp mange morsomme og kule opplevelser og temaer som vi skal snakke om på radio. Vi håper publikum har det gøy, og at de har lyst å høre på oss fremover.