Dette er De Ukjente

Fire kjendiser skal gjette yrkene til seks ukjente mennesker. Bommer de, får det konsekvenser…

Foto: Fredrik Arff
Foto: Fredrik Arff

Hvem er de ukjente? Hvilke egenskaper har de, og hvilke konsekvenser får det hvis feil person settes til å utføre en oppgave vedkommende ikke er i stand til å løse?

Det er hva TV-seerne skal få underholde seg med når programmet ”De ukjente”  med programleder Stian Barsnes Simonsen inviterer kjente personligheter til lek der fordommer og menneskekjenner-instinktet prøves. Fire kjente personer skal plassere seks helt ukjente mennesker til seks gitte yrker. Og gjestelisten er spennende og lang. I løpet av høsten besøker Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen, Johan Golden, Drillo, Anne Rimmen, Henriette Brusgaard, Raske menn og mange flere.

Løgn og gjetting

Spørsmålet er hvor gode er yrkesutøverne er til å “lyve på seg” et annet fag enn det de driver med. Hvor gode er kjendisene til å gjette? Hvor langt vil de gå for sin overbevisning?

– Vi skal leke uhemmet med kjendisenes – og Ola Nordmanns – fordommer når det gjelder yrker og mennesker, sier en spent Barsnes-Simonsen før premieren.

Kjendisenes valg underveis vil medføre til dels dramatiske konsekvenser og de må selv stå til ansvar for sine valg.

De viktigste er ikke å vinne

I ”De ukjente” handler det ikke om å vinne, men å ikke tape. Det tapende kjendislaget blir “straffet” i form av at de må ut å vikariere i ett av yrkene. Ett yrke som gjerne er skreddersydd for å ikke passe dem.  Hvordan det går vil seeren først kunne se i P3tv , og selvfølgelig også på NRK1 i ”De ukjente”.

Premiere på NRK1 er 12. september kl 19.55. Programmet sendes hver lørdag.

Les mer om De Ukjente