Dette er Martes nye program

Ny lørdagsunderholdning: I De nominerte får kjendisene de prisene de ikke visste at de fortjente.

I august forlot Marte Stokstad Melodi Grand Prix-sirkuset fordi hun skulle jobbe med å utvikle et nytt programkonsept for NRK, uten at hun kunne fortelle så mye mer om hva slags program det var snakk om.

Nå er konseptet finslipt, og Marte kan endelig rope så høyt hun vil at det er De nominerte du skal se på lørdagskveldene fra 16. februar!

Dette er De nominerte

– Programmet går ut på å gi kjente mennesker de prisene de ikke visste at de fortjener, ved å fokusere på små medieøyeblikk som folk kanskje har glemt. Det kan være øyeblikk som ellers bare ville gått på tv en gang, men som er utrolig morsomme satt i en annen sammenheng. Vi ønsker å hedre folk som har hatt en betydelig rolle i media ved å nominere dem og gi dem finurlige nisjepriser, sier Marte Stokstad fornøyd.

I hvert program vil to kjendiser, alt fra artister og tv-personligheter til politikere og idrettsutøvere, nomineres til smale priser. En jury, bestående av ingen ringere enn Asbjørn Slettemark, Mia Hundvin og Knut Folkestad, vil diskutere seg fram til hvem som vinner.

Vi kjører full prisgaranti.

– Det er alltid to veldig gode klipp som settes opp mot hverandre. Juryen vil sette klippet i sammenheng å komme med funfacts, historier og spreke kommentarer, så vi har funnet de vi kjenner som er aller best på det. Vi kjører full prisgaranti, med bare to nominerte går man aldri tomhendt hjem, forteller Marte.

Asbjørn Slettemark er musikkjournalist og kanskje mest kjent som programleder for Lydverket, som gikk for siste gang på tv i november. Mia Hundvin har scoret 174 mål for håndball-landslaget og er sist sett som ekspertkommentator i NRK Sporten. Knut Folkestad fra Hamarøy er blant annet kjent som programleder for Helgeland på P1, men har også sin bakgrunn som programleder for flere P3-konsept.

– Eksempler på noen nominasjoner er for eksempel «beste posering på oppstilt bilde», «hissigste utbrudd i et tv-intervju», og «mest naturlig forhold til egen nakenhet», forteller Stokstad.

Asbjørn Slettemark er en del av juryen i De nominerte. Foto: Kim Erlandsen/NRK.

Martes flausearkiv

Asbjørn Slettemark lover saftige uttak fra funfacts-banken sin, og gleder seg til å jobbe sammen med Marte igjen.

– Vi jobbet sammen i Idol for fem år siden, så dette blir en slags sequel. Forskjellen er at vi skal sette lupen på kjendisers rikholdige liv i rampelyset, i stedet for å kjefte på eller hausse opp tenåringer, ler Slettemark.

Han forteller at det er store arkiver å ta av, og mye å glede seg til. Å lete i arkivene er en drømmejobb.

– Når man dykker ned i NRK-arkivet, er det helt utrolig hva man kan finne, og det er det som kommer til å gjøre dette programmet så underholdende. Det slo meg faktisk da vi gravde litt i Lydverket-arkivene i anledning avslutningen at jeg hadde lyst å gjøre slikt hele tiden. Og det får jeg anledning til nå, snakk om lykketreff.

Slettemark har minst ett tv-øyeblikk som han mener han kunne blitt nominert for i De nominerte. Dette skjedde nemlig da han skulle stille til intervju hos Ettermiddagen på TV2 i forbindelse med den siste Lydverket-sendinga:

Nå sitter Marte hjemme og gnir seg i hendene..

– Jeg kunne nok blitt nominert til «Beste overtakelse av et program-av en annen programleder». Først viser Sarah Natasha Melbye en collage fra Lydverket, og da blir jeg så i programledermodus at når hun sier «Hei Asbjørn!», så svarer jeg «Velkommen!», og i et lite øyeblikk tror jeg at hun er min gjest. Da følte jeg meg som en enorm tulling, og tenkte at «nå sitter Marte hjemme og gnir seg i hendene, for det er slike øyeblikk vi skal lage TV av».

Varmt og finurlig

De nominerte vil, i tillegg til nisjeprisene, ha en fast pris; «Norge rundt prisen», der Rolf Magne Andersen reiser rundt i Norge for å hedre folk som har bidratt til de mest minneverdige øyeblikkene i NRK programmet Norge rundt.

Konseptet er altså splitter nytt og det var Marte Stokstad som kom på grunnideen til programmet. Hun har utviklet det videre sammen med blant annet Christian Finnskog, som er prosjektleder i NRKs underholdningsavdeling.

Jeg tenkte: «Hva har jeg lyst til å se på tv?»

– Jeg tenkte: «Hva har jeg lyst til å se på tv?». Hvis jeg plutselig hadde oppdaget et program som De nominerte på tv, hadde jeg klappet i hendene og tenkt «endelig! så gøy!». Det blir å ta lørdagsunderholdningen et skritt videre. Det blir morsomt, varmt, overraskende, finurlig og gøy – både for publikum og for gjestene, sier Marte.

Marte Stokstad begynte å jobbe som i NRK som telefonvakt og jobbet seg etterhvert fra en stilling som redaksjonassistent til programleder i «Marte» på P3. Siden det har hun blitt et populært programleder-valg for flere store tv-produksjoner, som Idol, Norske talenter, Den norske humor og sist men ikke minst; Melodi Grand Prix.

Marte Stokstad gleder seg til å lede De nominerte på NRK1 fra midten av februar. Foto: Kim Erlandsen/NRK.

Eget barn

Selv om Marte syns det var trist å forlate den fine gjengen hun jobbet med i Melodi Grand Prix, er hun veldig glad for at hun nå får jobbe med noe hun har vært med på å lage selv.

– Det er litt sånn: det er gøy med andre sine barn, men det er noe helt spesielt med de man har laget selv. Man har et ekstra hjerte for dem. Det blir dessuten en helt annen måte å være programleder på. Man står for så mange andre ledd av produksjonen og det er mye mer utfordrende, spennende og føles viktig på mange plan.

Har du noen øyeblikk som kunne blitt nominert i De nominerte?

…og der stod jeg i et studio sammen med Erik Thorstvedt og Nils Arne Eggen og skulle uttale meg om fotball.

– Jeg har jo vært med på endel ting jeg burde sagt nei til. Jeg ble flydd ned til EM-studio i Wien, og der stod jeg i et studio sammen med Erik Thorstvedt og Nils Arne Eggen og skulle uttale meg om fotball. De hadde sikkert tenkt at siden jeg har både en bror (Morten Stokstad) og en søster(Anne Rimmen) som jobber i sporten, så ville det gå bra. Men jeg hadde virkelig ikke noe særlig å komme med.

«Bare tv»

De nominerte begynner å rulle på tv lørdag 16. februar, og fram til da blir det mye arbeid og lange dager for Marte Stokstad og de andre som jobber med programmet. Det store ansvaret er likevel noe av det Marte liker aller best med å jobbe som programleder.

Hvis jeg fucker det opp, så fucker jeg det opp for alle.

– Jeg går hundre prosent inn i det, og så er det så innmari gøy å jobbe med masse folk som har et felles mål. Som programleder har man mye å si på hvordan sendinga blir. Det er både det mest positive og negative med jobben på samme tid. Det er mye ansvar. Hvis jeg fucker det opp, så fucker jeg det opp for alle.

De nominerte vil altså gå på NRK1 fra 16.februar, og blir en del av den nye gullrekka på lørdager, sammen med Lindmo og den nye satsingen Underholdningsavdelingen.