Diplo og Azealia Banks blir saksøkt

En nederlandsk produsent mener de stjal hans beat fra 2008.

Diplo, som er kjent som DJ, produsent, rapper og låtskriver, har nå havnet i trøbbel sammen med rapper Azealia Banks, skriver nettsida Re-Tox.

Ifølge Re-Tox hevder nemlig MasterD, en nederlandsk produsent, at Banks og Diplo skal ha brukt hans beats da de samarbeidet om låta «Fuck Up the Fun» i 2012.

Flere la merke til likheten

Thomas Wesley Pentz, kjent under navnet Diplo, er blant annet kjent for dancehall-prosjektet Major Lazer og står også bak plateselskapet Mad Decent, som ga ut Baauers Harlem Shake, låta som ble et stort nettfenomen.

Les også: Ny superduo

Azealia Banks har nesten blitt like kjent for sine utblåsninger og krangler på Twitter som hun har for rapferdighetene sine. Den 22 år gamle Harlem-jenta som slo gjennom med et brak da hun i slutten av 2011 ga ut «212», som har fått flere millioner visninger på YouTube.

Nå blir de begge saksøkt av MasterD som mener at beaten som ble brukt av rapperne er hans – og at de ikke søkte om å få bruke den før låta ble offentlig.

Re-Tox skriver blant annet at flere skal ha lagt merke til likheten mellom «Fuck Up the Fun» og MasterDs egen «Mad Drumz» fra 2008 – og slengt kommentarer på internett om at Diplo skal ha tatt beaten.

Hør og bedøm selv nederst i saken!

Langt ifra «homies»

Som svar på beskyldningene skrev Diplo en mail til nettsida Pitchfork, der han hevdet at «Fuck Up The Fun» var et samarbeid mellom ham og MasterD.

– Disse gutta, MasterD og gjengen, er mine «homies». Hvis noen virkelig kan bidra til å bryte disse underjordiske bevegelsene det en artist som Azealia Banks, skrev han.

Diplo mente så at krediteringen var feil – og endret raskt til at MasterD ble co-produsent på sporet. Men ifølge MasterD er han og Diplo langt ifra «homies». Han insisterer på at han aldri ble kontaktet for tillatelse om å bruke beaten og at han definitivt ikke samarbeidet på låta.

Les også: Økt salg for Banks etter Twitter-feide

I tillegg til at at han mener de har tatt deler av låta hans, mener han også at «Fuck Up the Fun» har tjent Diplo og Banks hundretusener nedlastinger og videovisninger – noe som har resultert i tap for ham selv.

MasterD – «Mad Drumz Bubbling»:

Azealia Banks feat. Diplo – «Fuck up the Fun»:

http://youtu.be/AZwABT1FiIY