Disse artistene imponerte mest

Lüt, Julie Bergan, Cashmere Cat og Alma er noen av artistene som leverte på by:Larm 2017.

by:Larm er over for i år og 200 konserter fordelt på tre dager har gitt mange nye inntrykk. Noen opplevde å få en aha-opplevelse ved en tilfeldighet, mens andre fikk en favorittartist bekreftet nok en gang. Her er noen av P3s beste konsertopplevelser fra by:Larm.

Spotifylisten med P3s by:Larm-favoritter 2017

Ezzari

18-åringen Adam Ezzari gjorde sin ordentlige konsertdebut under eget navn sist uke. Med seg på scenen hadde han blant andre talentet Hakim, som også har en viss tilstedeværelse. Med en enorm sjarm, vittige og viktige vers og en selvtillit av de sjeldne, ble Ezzari en av de positive overraskelsene for min del. Han blir fort «typen i stereoen» om dette fortsetter.
Mats B. Bugge, musikksjef i P3.

Lüt

Det beste jeg så under by:Larm var Urørt-finalist Lüt i Kulturkirken Jakob. Det er utrolig deilig å se et så ungt band med så stor selvtillit. De har allerede fått seg en base med dedikerte fans, og det minner litt om starten til Honningbarna eller Kvelertak. Det var befriende å se de springe sultne opp til orgelet for å spille solo, samtidig som de klarer å spille tight som få.
Tete Lidbom, musikkprodusent og programleder for rockeprogrammet P3 Tete.

Julie Bergan

Vi vet jo alle at Julie Bergan kan lage bangers, men FOR en energi på scenen. Under årets by:Larm syns jeg mange av artistene var bedre mellom låtene enn i låtene sine, men Julie Bergan eide den scenen så sykt og fortjener en litt større highfive enn det anmeldelsene av konsertene hennes har gitt henne.
Arigato, Julie Bergan: les konsertanmeldelsen her
Christine Dancke, programleder på P3.

Sammy & Johnny Bennett

Ventende på Lord Siva på Rockefeller observerte vi en kollega fra svensk P3 dra ned på John Dee for å se Sammy & Johnny Bennett, og ble med. Første overraskelse – de spilte hverken blues eller jazz. Resten av halvtimen ble bare toppet med mørke, men fremoverlente beats og to ekstremt varierte og spennende rappere. Perfekt for dansegulvet og perfekt på øret under kveldsturen. Det viste seg at tvillingene fra Gøteborg ble kåret til årets nykommer på svenske Grammis tidligere i uka. Nå må de gjerne komme inn i Norges bevissthet også.
Eirik Havelin, programleder i Urørt.

Sigrid

Sigrid er sjelden vare, og det fikk hun bevist så til de grader på årets by:Larm. Hennes utstråling, tilstedeværelse, stemme (i en helt egen liga!), låter og scenetekke fremstod ufattelig lite påtatt og ekstremt overbevisende. Alt kommer naturlig for henne.

Når kroppen og følelsene tar overhånd under en konsert, tårene triller og man glemmer sted og tid, da vet man at man har vært vitne til noe stort. I tillegg beviste hun at det er mange flere hits på gang etter «Don’t Kill My Vibe».
Elsker norsk pop mer enn Skam: les også konsertanmeldelsen her
Mari Garås Monsson, journalist i P3 Musikk.

Alma

Den finske artisten Alma gjorde stort inntrykk på Bylarm. Hennes rocka uttrykk (neongrønt hår, lakkåpe og massive platåsko) var en sjukt forvirrende, men også veldig spennende kontrast til hennes svært kommersielle sound og sterke popstemme. Alma fremstod som en like fet karakter som hun gjør på Instagram og dette er en artist publikum utenfor Finland også bør få øynene opp for.
Adiele Arukwe, musikkprodusent i P3.

Cashmere Cat

Cashmere Cat sin avslutning av by:Larm var en ren maktdemonstrasjon. Med mye nytt materiale leverer han en fullstendig konsert i større grad enn det jeg har opplevd tidligere. Det var utrolig kult å se han gjøre det han er best på, og måten han formidler låtene ut til publikumet – og får det til å henge sammen – er veldig imponerende. Jeg lurer litt på hvor mye han faktisk gjør der oppe, for jeg har hørt at han gjør mindre og mindre som DJ når han har konsert, men det er bare et rykte.
Amund Grepperud, produsent i Ruben på P3.

Julia Jacklin

De fleste artistene på by:Larm er kortreiste, men noen kommer også langveis fra. Og da er det ekstra stas når de overbeviser. Australske Julia Jacklin albumdebuterte i fjor og avsluttet sin lille Europa-turné på Mono under by:Larm med folk-rock-popen hun mestrer så godt. Spesielt flott var det på siste låt i settet, «Don’t Let The Kids Win», da bandet hennes forlot scenen, og hun ble stående igjen alene med gitaren og stemmeprakten ble ekstra tydelig. Se henne igjen på Øyafestivalen i august!
Anna Kristine Valderhaug, produsent i Christine på P3.

Shame

Festivalens største åpenbaring for min del var de fem engelske tenårigene i Shame, og konserten de spilte på Revolver. De oser av formidlingstrang, sult og energi med en god bunke låter som har mye av det beste med engelske musikktradisjoner i ryggmargen. De er vel strengt tatt ikke et punkband, men det føltes slik etter konserten. Det er alltid et godt tegn.
Ruben Gran, programleder på P3.>

Spotifylisten med P3s by:Larm-favoritter 2017