Disse er nominert til Urørtfinalen 2016

Bli bedre kjent med artistene, hør låtene og stem her!

5 mars er det duket for et av de viktigste arrangementene for ny norsk musikk når Urørtfinalen går av stabelen på Sentrum Scene i Oslo under by:Larm. Av 33 band og artister som i 2015 kunne smykke seg med tittelen «Ukas Urørt», er ti nominert til Urørtfinalen 2016.

Disse ti er Whales & This Lake, Cezinando, dePresno, Oscar Blesson, Fasit, Lèonne, Ida Stein, Over The Trees, Frances Wave og Àgy.

Urørtfinalen samarbeider i år med by:Larm, og presenterer alle de ti nominerte på konserter under festivalen – som arrangeres i Oslo 2.-5. mars.

De ti nominerte har bakgrunn fra forskjellige kriker og kroker av landet og byr på mange varierte sjangre – men det de har til felles (bortsett fra at de er gode på det de gjør) er at de er avhengige av din hjelp!

Møtes i dueller

I løpet av en drøy måned skal ti nominerte bli til tre finalister, og nå kan du stemme på dine favoritter. I de neste ukene skal to og to møtes i dueller hos Christine, der artisten/bandet med flest stemmer vil gå videre fram til det står igjen fem.

1. duell – 11. februar: Whales & This Lake møter Ágy


2. duell – 16. februar: Fasit møter Frances Wave


3. duell – 19. februar: Ida Stein møter Léonne


4. duell – 23. februar: Cezinando møter Oscar Blesson


5. duell – 26. februar: Over The Trees møter dePresno


Etter duellene skal fem bli til tre, og det vil igjen være en avstemmingsprosess som avgjør hvilke tre som får kalle seg finalister i Urørtfinalen 2016.

Slik stemmer du:

Du kan stemme frem de nominerte her på P3.no eller bruke emneknaggen #Urørt(+bandnavn) på Twitter, Facebook eller Instagram. Hver bruk av hashtagen her gir bandet en stemme. På P3s Facebook-side ligger det et album med bilder til hver artist. Hver deling, like og kommentar av artistens bilde gir også en stemme.

PS! Stemmer du med emneknagg fra en lukket profil, vil den ikke bli telt med i stemmene.

 • Ida Stein

  Ida Stein Are We Changing

  Se opp for talentet Ida Stein, hun er den nye lyden av Norden. Hennes himmelske vokal kler elektropopen perfekt.

  Eller stem ved å bruke:

  #urørtIdaStein

  Mer om hvordan du stemmer

  Takk for din stemme Gi en ekstra stemme ved å dele #urørtIdaStein

 • Cezinando

  Cezinando €PA

  Cezinando er et sylskarpt tilskudd til norsk hiphop, her oser det energi og egenart. Hans modne tekster følger en god skole, og kan både provosere og underholde.

  Eller stem ved å bruke:

  #urørtCezinando

  Mer om hvordan du stemmer

  Takk for din stemme Gi en ekstra stemme ved å dele #urørtCezinando

 • Fasit

  Fasit Hope it's the last time

  Fengende fra et av Vestlandets mest lovende band akkurat nå. ‘Hope it's the last time’ er oppløftende poppunk og presis rock.

  Eller stem ved å bruke:

  #urørtFasit

  Mer om hvordan du stemmer

  Takk for din stemme Gi en ekstra stemme ved å dele #urørtFasit