– Disse fortjener oppmerksomhet

Den ferske rockekvartetten Killer Kid Mozart er Ukas Urørt, og Øystein Greni er imponert.

– Jeg friket fullstendig ut under den radiosendingen og gjemte meg under dyna. Det var ganske vilt å gå fra at praktisk talt ingen hadde hørt musikken din til spilling på nasjonal radio, sier låtskriver, gitarist og vokalist i Killer Kid Mozart, Hallvard Bonden (19).

Urørt mener:

«Closure» er en fantastisk aggressiv powerpop­-låt. Stor desperasjon i både vokal og tromming, levende dynamikk og deilige brekk å hvile seg på, opptil flere catchy riff og en ryggmarggjennomtrengende gitarsolo som sitter fast for godt når den først trenger inn. Killer Kid Mozart er en favoritt!

 

Om å ikke klare å legge noen bak seg

Killer Kid Mozart er Ukas Urørt med låta «Closure». Den ferske rockekvartetten består av Hallvard, trommis Sverre Grønvold Bøe (23), bassist Eystein Kolstø (21) og gitarist og vokalist Håvard Krieg (19). Til sammen har de en massiv musikkbakgrunn fra diverse musikklinjer, Westerdals og Trøndertun Folkehøgskole.

– Teksten i «Closure» handler ganske enkelt om å ikke klare å legge noen bak seg, selv om man vet man egentlig burde.

Og det tok litt tid før låta ble til.

– Jeg satt hele den siste uka før jeg skulle i studio og nispilte på gitaren min. Jeg hadde omtrent gitt opp i det riffet kom til meg på kvelden før jeg skulle reise til Oslo for en studiosession, forteller Hallvard.

Tidlig 90-tallsvibb

Mikhael Paskalev mener Luli har mer bein i nesa enn The xx, Maya Vik sjarmert av Boy Pablo og Carl Louis synes det er veldig kult at Emma Jensen produserer musikken sin selv.

Denne uka røper Bigbang-frontfigur Øystein Greni hva han synes om Ukas Urørt:

Øystein Greni, foto: Tom Øverlie, P3.no
Øystein Greni, foto: Tom Øverlie, P3.no

– Det her er deilig power-pop med tidlig 90-tallsvibb. Håper denne gjengen får den oppmerksomheten de fortjener.

Soveromsprosjekt

Killer Kid Mozart startet egentlig som Hallvards hemmelige soveromsprosjekt hjemme i Elverum.

Hallvard Bonden, foto: Olav Bakke Svendsen
Hallvard Bonden, foto: Olav Bakke Svendsen

– Veldig få visste i det hele tatt at jeg drev med musikk inntil jeg lastet opp en demo på Urørt i fjor, uten forventninger i det hele tatt. Og så ble den plutselig spilt på radio.

Hallvard startet med å lage dubstepbeats på ungdomsskolen, men hans musikalske oppvåkning kom for alvor første gang han hørte plata Blissard av Motorpsycho.

– Jeg kunne jo sikkert blitt enda en Kygo om jeg ikke hadde oppdaget rockemusikken på videregående.

Outsideren i en amerikansk tenåringsfilm

– Hvis lytteren føler seg som outsideren i en amerikansk tenåringsfilm når de hører musikken vår – da har vi gjort noe riktig, tror jeg. Mange som gjerne er litt eldre enn oss sier de blir nostalgiske når de hører på musikken vår, fordi det får dem til å tenke tilbake på oppveksten deres på 90-tallet, da rock fortsatt var tøft.

Gutta føler ikke at de drives av anerkjennelse.

– Vi har egentlig funnet ut at det viktigste er at vi har tro på det vi lager selv, men det er jo klart det gir en selvtillitsboost når musikkjennere som P3s Ruben Gran og Jørgen Hegstad sier de liker det de hører.

Det skjer mye i tiden fremover for Killer Kid Mozart. Til tross for kort levetid har bandet hatt flere utskiftninger av medlemmer (som du ser på bildet ovenfor), og det er faktisk bare et par uker siden bandet begynte å øve sammen som kvartett. Eystein og Håvard gjør sin Killer Kid-debut på Knausfestivalen i Trondheim i januar, og på nyåret kommer også en ny låt og bandet begynner innspilling av debutskiva.

Bli litt bedre kjent med Ukas Urørt i snapstorien nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=Qnaih41Epkk&feature=youtu.be

Smud sitronkake og ABBA

Gutta i Killer Kid Mozart har også mange allsidige interesser ved siden av musikken.

– Hvis jeg ikke spiller musikk digger jeg å være ute, enten ute i skogen eller på byen. Også elsker jeg å bade, sånn skikkelig mye, sier Håvard.
– Jeg liker ihvertfall veldig godt å bake. Har en ganske smud sitronkake som jeg pleier å lage, skyter Hallvard inn.

Hva får dere ut på dansegulvet?

– Om noen setter på ABBA eller Blink-182 er jeg ikke vond å be, sier Hallvard.
– Det som får meg ut på dansegulvet er vel som oftest en intens selvrealiseringstrang, innrømmer Håvard.
– Jeg er veldig dårlig på det offentlige dansegulv, men verdensmester i all slags dans når jeg er hjemme alene. Moshpit er gøy! tilføyer Sverre.

Ellers er det bred enighet i bandet om at de blir inspirert av å se band de digger selv, og av lange kveldsturer langs strandpromenaden.

Sjekk ut Killer Kid Mozart’s favorittlåter her: